måndag 30 januari 2012

Inte en maska...

blev stickad under hela helgen! Vad gjorde jag i stället? Jo det har varit ännu en maratonhelg i friidrottens tecken. Resan gick till Malmö tidigt på lördagsmorgonen, jag var chaufför, så därför inget stickat. Med mig hade jag tre glada men ganska morgontrötta tjejer i bilen. Det var Pallas-spelen som skulle testa våra gränser. Även jag skulle springa igen efter lång vila pga. "rumpont" ,se tidigare inlägg. Jag var riktigt laddad, ville sätta nytt rekord, naturligtvis! Hade anmält mig till både 60m för kvinnliga seniorer och 60m för veteraner. Enligt tidsprogrammet skulle loppen gå med ca 1 timmes mellanrum.
Jag kan berätta att nytt rekord blev det JIPPI! tiden 8.45s, men på köpet fick jag återigen en superduperförbaskat öm rumpa! Där finns något där inne som inte vill som jag vill!!!! Jag måste erkänna att detta grusar lyckan totalt. Sååå frustrerande, när man bara vill springa mer och mer och mer....
På lördagskvällen lämnade vi inte arenan förrän kl 20.30. Tjejerna hade 200m på kvällen, de drabbades också av försening i tidsprogrammet så de hade problem att ladda om. På söndagen pratade jag med en av killarna som startade loppen och han sa att sista skottet sköt de iväg kl 22:00 på lördagskvällen. PUST! Tur man inte hade den sysslan!
När vi kom till hotellet, Hotel Kramer vilket hotell!!! Rena lyxen! Det hade blivit ett missförstånd då vi bokade, så vi fick det finaste hotellet, pga. att de hade tabbat sig vid bokningen. Det tackade vi inte nej till, ibland ska man ha lite tur. Med marmorinredning och stort badkar på toaletten var som rena njutningen för den ömma "gamla" kroppen och "rumpen" då ett varmt bad avnjöts innan det var dags för sängen.
På söndagen bar det återigen av till arenan efter en rekordgod frukost. Denna dagen fick jag trumpen stå vid sidan av banan. Hade planerat att även springa 200m, men det fick jag naturligtvis avstå ifrån. Vi stannade i alla fall så vi fick se Johan Wissman och Moa Hjelmer springa 200m. Vilka fina lopp de gjorde, där är det krafter som visas och känns när man står jämte och tittar. Imponerande! Sedan bar det av hemåt igen.
Är det någon som har tips på hur man snabbast läker en öm rumpa (troligen ett muskelfäste) så tar jag tacksamt emot tips, har veteranSM om 2 veckor, och där vill jag så gärna vara med!

tisdag 24 januari 2012

Broderträff i ...


fiskens tecken! Temat för kvällen var "packade sillar". Att vi skulle brodera något med den anknytningen kom vi på när någon i gruppen kläckte idén att vi skulle montera vårt broderi i en ansjovisburk. Kul!
Det blev många fina broderier, och så olika! En del blev klara samma kväll. Mitt broderi tar lite längre tid, för jag syr tätt, tätt. Ser redan fram emot nästa träff, för vi hade många goa skratt.
Natti, natti!

söndag 22 januari 2012

Idag fick den ta paus!


Vem? Min gröna uppifrån och ner tröja. Jag börjar närma mig avmaskning nertill och det var inte så lätt att mäta längden då jag ägnade starten på dagen åt bilfärdsstickning. Det har åter varit en helg i fiidrottens tecken. DM i Växjö för ungdomar lördag och söndag. Många fina framgångar för vår klubb. Tyvärr stukade min ena dotter foten då hon skulle göra sig beredd för att hoppa tresteg. Det är sådant som händer ibland men lika tråkigt varje gång. Hoppas det går över snabbt för vi har fler tävlingar framför oss.
Som sagt, det blir en del stickat när man har förmånen att slippa köra själv. Så idag började jag på ett par tå-upp-sockar istället. Lite behändigare att ha med sig i bilen. På dessa tänker jag prova att sticka resårstickning på ovansidan.
På tröjan hade jag tänkt att bara ha en rullad kant som avslut i halsringningnen, men den blev alldeles för vid så jag får hitta på en annan lösning. Det ligga till sig och grubblas på, så kommer det nog.
I morgon kväll ska jag göra något som jag tror blir väldigt roligt. Jag ska på min första broderiträff. Vi har startat upp en egen liten underförening till Täcklebo broderiakademi. Min första uppgift kommer handla om "packade sillar"! Vi utgår från en ansjovisburk! Riktigt crazy och roligt, vi får se vad som händer....

onsdag 18 januari 2012

Mycket träning...

fyller just nu mitt liv. Fast jag tar det fortfarande väldigt försiktigt eftersom muskelfästet i rumpan fortfarande gör sig påmint ibland. Men styrka kan jag köra och försiktig löpning. Det är svårt för mig att göra något försiktigt, jag är liksom lite mer "full fräs" om ni förstår. Man har ju ett slags livstempo som man gillar att leva i och göra saker i. Går det för långsamt så kryper det i kroppen på mig. Ibland är det en påfrestning att vara så för jag kan hänga upp mig på att det går för långsamt för andra ibland. Men som lärare har jag övat upp mitt tålamod när det gäller andra, så tålamodet brukar kunna ta överhanden som tur är.
Vad tränar jag till då, kanske ni undrar? Jag vill kunna vara med på Veteran SM i friidrott i Huddinge i början på februari. Det är inte så lång tid tills dess, men jag hoppas att det ska gå. Jag känner mig lite frustrerad över detta för jag vill kunna åka dit och prestera bra och vara nöjd när jag åker hem...

söndag 8 januari 2012

Äntligen klar...


med min väst med oändligt antal flätor. Jag blev supernöjd med resultatet! Den blev lätt och tunn och väldigt användbar. Det finurligaste av allt är att man gör allt i ett stycke, inte en enda söm på hela skapelsen! Garn och mönster köpte jag HÄR. En butik med massor av fina mönster.
Den har tagit sin lilla tid att göra och faktum är att jag handlade garn till en grå väst också, men det dröjer nog ett tag till jag tar itu med den!
Knäppningen fram löste jag med 2 tryckknappar under den stora knappen.

fredag 6 januari 2012

Mössa till far!

Ja, äntligen lyckades jag fånga mössan på bild som jag stickade till pappa i julklapp. Jag stickade den i Alpaca. Kanten nertill blev lite lös i förhållande till mönsterstickningen ovan, men det funkar. Granar som motiv passar honom alldeles utmärkt för han tillbringar många timmar i veckan med att arbeta i skogen.
Vi har haft en trevlig dag i solen hos min bror och hans familj utanför Ängelholm. Mycket god mat, promenad och fika. Nu är vi hemma igen och det är snart läggdags...

torsdag 5 januari 2012

Repa upp...

det kan vara så befriande ibland! Hittade två gamla "objekt" som hade legat till sig länge nog nu, så idag fick det första hamna under flitigt repande fingrar. Nu är raglanvästen till dottern ett minne blott. Den blev helt fel i storleken redan från början, det är aldrig bra när man stickar raglan i annat garn än originalgarnet! Men nu kan det bli andra saker av den istället, det lämpar sig bättre till tunna sockar.
Det andra objektet var eller är fortfarande en turkos kofta (den också till dottern), där måste jag ha haft myror i brallan när jag färdigställde den för jag lyckades göra ena framstycket mycket kortare än det andra! Det lustigaste av allt var att lyckades sy ihop det hela utan att ana oråd ?!
Så nu ska jag sätta sprätt på den också. Det är fortfarande dotterns favoritfärg, så det får väl bli något nytt till henne...

tisdag 3 januari 2012

Året startar grönt!


Utan att egentligen reflektera över det förrän nu så upptäckte jag att mina två sista garninköp i slutet på förra året går i grönt. Nu har jag inlett det nya med att sticka i båda kvalitéerna. Jag har börjat med en tröja uppifrån och ner i Alpaca från ett mönster jag hittat HÄR. Efter mycket räknande vågade jag starta min stickning. Efter att ha förbrukat det första nystanet så funderar jag över om det blir för "batit" eller för tätt som man kanske ska uttrycka sig så alla förstår.
Då denna tvekan uppstod letade jag fram nystanet jag inhandlade hos Umbra i Växjö. Under tiden jag funderar började jag sticka den tunnaste, lättaste, porösaste halsduk/sjal jag någonsin provat på. Garnet är från Rowan och heter kidsilk haze stripe färg 200. Garnet skiftar i grönt, lila, brun, mullvad. Kanonfint tycker jag! Det får väl bli några varv till under tiden jag funderar på tröjans förtsättning...