lördag 28 september 2013

Oj vad tiden går...

Nu var det helt plötsligt höst med minusgrader  på morgonen och man får skrapa rutan på bilen när man ska till jobbet! Vad har hänt sedan jag visade mig här på bloggen? Det har hunnit rinna massor av vatten under broarna och en och annan maska har förflyttats över mina stickor.
Det har helt enkelt varit en händelserik och upptagen sommar och sensommar för mig. Ibland räcker tiden inte riktigt till och man hittar inte heller den rätta känslan. Nu när hösten kommer  kanske blir lite mer soffmys och bloggande? Vi får se, jag gör i alla fall ett försök.

Igår kväll och idag har jag i alla fall unnat mig rejält med sticktid och stickpodslyssning. Två aktiviteter som lämpar sig utmärkt tillsammans.
Vad har jag då på mina stickor?
Färgen för årstiden är ju orange, så den färgen fick det bli på den nya koftan jag håller på med. Det är ett mönster från Drops i garnet Alpaca. Arbetet skrider sakta framåt. Som tur är så har livstycket ett hålmönster som gör det hela lite roligare än bara slätstickning. Det är ju transportsträckan upp till oket där det kommer att hända lite mer...


Fick ett önskemål från dottern då hon var med förra helgen i Stockholm i garnaffären Litet nystan. En underbar affär med massor av roliga garner väl värd ett besök. Det garn hon fick tag i var Andes från Drops och önskemålet var en halsduk. Hon fastnade nog mest för färgen. Så nu är den på gång i alpstickning...


Idag har jag även hunnit med ett besök hos Erikshjälpen. Där hittade jag ett litet nystan i lin från min lokala stickbutik för endast fem kronor. Det lilla nystanet är nystat för att räcka till en disktrasa. Då jag tidigare idag lyssnade på stickpodden pratade de just om stickade disktrasor. Vilket sammanträffande att jag skulle hitta nystanet just idag. Så väl hemma var det bara att plocka fram rätt stickor och dra igång. Såhär blev den!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar