måndag 1 augusti 2011

Semester är härligt...

jag har varit hemmifrån några dagar. Egentligen är jag en riktig hemmamysare och kan gotta mig och njuta hemma och trivs väldigt bra med det. Men ibland får man vidga sina vyer lite. Har varit lite norröver, inte så långt men mot Motala och Linköping styrde vi kosan. Som traditionen bjuder så var det camping i tält som gällde med allt vad det innebär. Många kvällsljud, utesittarkvällar, tidig morgonsol= svettig i tältet, frukost uanför tältet, mat på stormkök, långa kvällspromenader och massa upptäckarglädje av olika sevärdheter. På ditresan passade vi på att besöka Östergötlands ullspinneri. Där inhandlades många härliga garner. Passade på att föreviga mina döttrar mitt ibland tre elementfår. Häftiga!


Vi bodde på camping i Motala ( som ligger vid Vätterns strand) och de kunde skryta med Nordens längsta insjöstrand. Där tog vi många långa härliga kvällspromenader. Fantastiska solnedgångar, känslan av att vara utomlands var inte långt borta.


De hade börjat att bygga en ny strandpromenad med fin belysning, där tog vi några fräcka kvällskort där flickorna hoppade ut från en bryggkant.

En av dagarna gjorde vi en utflykt till Linköping. Började med att besöka det gamla Linköping med genuin miljö. Sedan tog vi oss till stan och butikerna där. Tyvärr hade garnaffärerna jag hittade lördagsstängt. Typiskt! Det fanns mycket fint i deras skyltfönster, men meningen var väl inte att jag skulle ha mer garn med mig hem.... ;-)
På hemresan stannade vi bland annat vid Alvastra kloster vid Ombergs kant och fikade smarrig muffinsfika och levde oss in i hur munkarna hade haft det där bland ruinerna.

Borta bra men hemma bäst... Nu är batterierna laddade och idag har jag tagit itu med husets fjärde vägg. Den ska målas! En vägg om året har varit mitt mål. Har börjat med att skura hela härligheten idag. Kvällen bjuder på trötta armar, får se om de orkar med lite stickning innan läggdags???

1 kommentar: