tisdag 29 juni 2010

Målarvecka på Huseby

Ja, där befinner jag mig nu och lider alla målarens kval, vad ska jag måla????
Det är tredje sommaren jag målar på Huseby så motiven börjar bli kända. Det gäller att öppna nya ögon och se andra saker...
Har i alla fall åstadkommit lite rosenknoppar och en vy ut över Husebymaden. Har haft en otrolig tur med vädret de här två dagarna, får se hur det fortsätter.
Har även hunnit med lite stickning på kvällarna. Livet är till för att njutas!

lördag 26 juni 2010

På gång igen...


Efter att ha kollat runt bland mina garner hittade jag detta garn från Garnstudio. Bomull/Lin i en obestämbar brun färg (mullvad, potatisbrun?). Det har legat till sig sedan förra sommaren. Nu var jag redo att ta itu med det. Det ska bli en tunika. Jag använder stickor 6. Känns väldigt grovt när man stickat på tunnare stickor en längre tid. Men tjockare stickor betyder också att det händer något snabbt!!! KUL! När man har stickat upp under bysten ska man byta till stickor 5, antagligen för att det ska bli lite tätare uppöver.
Nu får jag ta mig en paus och ge mig ut i "spenaten" och rensa lite ogräs. Hemskt vad det växer...

fredag 25 juni 2010

Glad midsommar!


Äntligen en misommar med sol och värme! Nu kan vi fira och dansa utan att frysa häcken av oss!
Kompisen spelar fiol och vi dansar som tokar, kul att skoja loss! Våra kjolar fladdrar som värsta valmokrinolin. Nu är vi i halvtid. Ätit sill och potatis precis som traditionen bjuder. Förflyttat oss och ska snart tända grillen. Fast vi får nog dansa lite mer först så vi får plats med något mer i våra magar. Hej hopp och galopp! Trevlig midsommar!

onsdag 23 juni 2010

En seger är vunnen!


Seger över det fnurriga Muskatgarnet och det håliga mönstret som har gett mig gråa hår och prövat mitt tålamod. Passformen blev precis som jag ville. Nu kastar jag mig med lättnad in i nya projekt. Vad jag ska göra vet jag inte riktigt. Jag får botanisera bland mina garnpåsar och dra mig till minnes vad jag hade tänkt, eller tänka om. En underbar tid i en stickares värld... Att få börja på något nytt!

måndag 21 juni 2010

Med magen full...
av matjesill, rödlök, potatis och gräddfil
packade jag och döttrarna fikaryggsäcken
och kastade oss på våra cyklar för att ge
oss ut i "spenaten". Målet var badpatsen
vi brukar besöka för yngsta dottern är en
riktig badnymf och bangar inte för några
temperaturer. Själv är jag en riktigt badkruka.
Dessutom har jag åkt på en sommarförkylning, ynk ynk!
Naturligtvis tog jag sjalsticket med mig och fick
en härlig stund i solen med kaffe och bulle.
Det är så ooootroligt härligt med semester!!!!lördag 19 juni 2010

Dille på sjalar


Ja, nu är en till på gång i samma modell men i Fabelgarn. Ännu en helg med en hel del bilåkande och med det mycket stickning. Det tråkiga är att jag fick ta en paus nu i kväll för garnet tog slut till sjalen. Mycket orutinerat att inte ta med mer på resan tyckte min man. Jag är verkligen beredd att hålla med. Men jag har även min röda kofta med mig, problemet är att jag tagit med för lite garn till den också! Hade väl för mycket annat att tänka på när vi packade inför resan. Var är vi och reser då? Jo i underbara Blekinge, Sveriges trädgård! Ännu en friidrottshelg. Denna gången i Karlskrona. Kanonfint väder men med mycket kalla vindar från havet. Ett riktigt j---a blåshål som jag brukar säga. Blåst är det värsta jag vet.

torsdag 17 juni 2010

Nu är den klar!

Idag har jag fortbildat mig. Konstigt ord... Ska man utbilda sig snabbt?! Ja, det kanske man kan säga när man är ute och reser en dag och njuter med sina slöjdkollegor, för det är precis vad jag har gjort. Vi gjorde en tripp nästan på hemmaplan. Vi startade med att åka till Sjöbergs i Stockaryd där de tillverkar hyvelbänkar. Ett Mecka för alla tränissar. Sedan bar det av till ett bankmuseeum i Vrigstad där vi även beskådade gamla bokmärken och fantastiskt broderade
bilder.

Sedan åt vi god lunch på Ljunga Park i Sävsjö. Sedan bar det av till Norrgavel och deras vackra men ack för dyra möbler i Lammhult. Hela dagen har solen lyst över oss och vi har fått gotta oss åt vackra ängar, kohagar, insjöar, fina små stugor och underbar skog, Småland helt enkelt i alla sin prakt! Med mig på resan hade jag mitt senaste verk bland sjalar. En helt perfekt sådan enligt min mening. Lång, smal och bra att vira.

måndag 14 juni 2010

Sjal snart klar


Vad roligt det är att göra lite snabba projekt ibland. Har stickat flitigt de senaste dagarna och det ger resultat. Börjar nå lagom storlek på sjalen. Ska avsluta med en virkad kant runt om med några små "stroppar" som hänger. Får se om det blir bra?!

lördag 12 juni 2010

Lördagsgodis!


Jag får tankarna på lördagsgodis och regnbåge då jag börjat på min nya sjal. Jag faller ofta för garner där alla färger ingår. Varför vet jag inte, men det har alltid varit så. Garnet är Catania Color från Schachenmayr. Detta är ett av projekten i min VM-stickning. Det gäller ju att varva lite så man inte blir trött på det man gör... Det är väl därför man har avbytare i fotboll, eller?

fredag 11 juni 2010

3 projekt anmälda...


Ja, idag drar det igång, fotbolls VM. Egentligen ätr det det mannen i huset som är fotbollsgalen, men jag har konstaterat att det är perfekt att sticka till en pågående match på TV. Därför har jag nu sporrat mig själv till att färdigställa 3 stickprojekt under fotbolls-VM.

Ett pågående projekt, den röda koftan som blir till, repas upp, blir till, repas upp och verkar aldrig bli klar.....
En färgglad bomullssjal i Catania Color.
Ett UFO, en rostorange sjal som ska få en virkad kant i Cotton Viscose.
Vi får väl se hur det går...

torsdag 3 juni 2010

Tiden bara rusar...


och allt bara blommar och slår ut och blommar över. STOPPA tiden ett tag!!! Jag hänger inte med. Genomgår den mest hektiska tiden nu på jobbet med slöjdalster som ska bli klara, betyg som ska sättas, lattjolajban lektioner som ska planeras (hur rolig man nu orkar vara såhär i slutet). Snart får man pusta ut och ta igen sig. Jag längtar.....