måndag 30 april 2012

Kvällssolsstickning...


blev det i den varma härliga solen. Men vyn blir aldrig som den varit (trädfällningen jag skrev om igår). Nu silar solen strålar igenom en gran istället och det är inte alls lika "romantiskt".
Dagen började med ett besök hos sjukgymnasten, det är den där ändan jag dras med som inte vill bli bra. Nu börjar både han och jag känna oss uppgivna! Han pratade om att det kanske blir dags att prova träningsuppehåll en månad! HJÄLP!!!! Det kommer jag aldrig att klara om det blir så...
Sedan bar det av till stan för att dra in pengar till vår friidrottsklubb genom att ställa upp och stå och ta betalt vid bollkastningen vid karusellerna de satt upp inne i stan. Vad gör man inte, hade hellre varit i trädgården och kört hårt. Där finns en hel del att fixa, ligger lite efter kan man säga. Får dra igång tidigt i morgon och dra igång som en "jordfräs" så ska det nog fixa sig... Håll tummarna så vi får en fin dag till. Jag önskar er alla en trevlig Valborg!


söndag 29 april 2012

Idag har det firats...

så det stod härliga till! Yngsta dotter fyller tolv, fy vad tiden går! Tänk att på Valborg för tolv år sedan låg jag med henne på BB och det var det årets varmaste dag. Det fullkomligt exploderade i naturen, allt slog ut på en gång! Hoppas det går lite långsammare i år så man hinner njuta...

En av vårens stora njutningar för mig brukar vara att ta en kopp kaffe när man kommer hem från jobbet i eftermiddagssol på förstukvisten och se solens strålar sila sig igenom björkens blad nere vid brevlådan! MEN så blir det inte i år! De stygga, brutala, hemska, marodörerna har rensat längs med järnvägen och då har det skövlat skogen femton meter på var sida av spåret! :O Det betyder att björken och många fler träd fick sätta livet till! :'(
Jag är en riktig trädälskare, Gunnel Carlsson som är en riktig trädgårdsguru har sagt följande, - "Träd har stått där i generationer och vi är inte gud där till att bestämma att ta ner dem!" Klok kvinna! Synd att de inte lyssnade på henne...

fredag 27 april 2012

Vadå rakad?

Ja, en gladare och mer njutande katt får man leta efter! Efter att ha blivit tovigare och tovigare under våren så var det nu dags för den årliga rakningen ( en vanlig bonnkatt som förärats skepnaden av norsk skogskatt, vilket han nog ångrar när tovorna blir alltför stora). Vad göra när man har en katt som absolut inte går att närma sig med borste eller kam. Han fullkomligt klöser ihjäl en om man bara tänker tanken. Därför fick han åka hela långa vägen till veterinären jamande i sin bur för att få genomgå lejonklippning. Och vad innerbär nu det? Jo, han ser ut som mästerkatten i stövlarna! Han kanske rent av ska byta namn för ett tag från Tufsen (gör han absolut inte skäl för att heta nu) till just Mästerkatten i stövlar!

onsdag 25 april 2012

Vad händer i Stockholm?

Idag har jag frotterat mig med alla i Sverige som intresserar sig för Hur man använder datorn i skolan, hur man får eleverna att komma igång och nappa på det man gör, hur man får eleverna att vara stolta över det de gör ,att de kan att bygga där de står... De saker man gör ska man göra med PASSION!!! Det blir mycket roligare då! Fy vad mycket kloka ord jag har fått höra idag, och vilka underbara kollegor man har att dela alla intryck med! Kommer somna gott i natt, i morgon är en ny dag med fler intryck, sedan ska vi hem och förverkliga.
Sov gott!

söndag 22 april 2012

Färgeufori...

Stenar vid bäck
Två dagar med näsan ner i färglådan och alla tankar riktade bara på en sak, att skapa en bild. Man brottas med färgerna, formerna, detaljerna, vad ska vara med, vad ska man utesluta, skuggorna, perspektivet, djupet... Det är den härligaste brottning man kan genomföra utan att bli svettig, men hjärnan blir totalt helt slut efter två målardagar. Så många bildintryck, trevliga människor och god mat. Kan verkligen rekommenderas!
Nu ska jag gå och lägga mig, så härligt trött, kanske läsa lite bok, men framför allt njuta och minnas helgens upplevelse. Vill unna mig själv att även måla hemma mellan kurserna, det är ju så avkopplande...

fredag 20 april 2012

Målarhelg

Ja, nu ska jag iväg och måla igen. Det ska bli riktigt kul! Många månader sedan jag blötte penseln och angrep färgpaletten... Det är alltför långt mellan gångerna, svårt att hinna och ge sig tid till det här hemma. Denna gången ska vi vara på ett annat ställe, dags för lite nya vyer... Jag håller verkligen tummarna för att vädret blir okej, man är ju lite beroende av det när man ska sitta ute och måla!
Det blir verkligen en lisa för själen efter den mest turbulenta veckan på det här läsåret. Humöret och känslorna har verkligen åkt berg och dalbana. Puhhh....

söndag 15 april 2012

En helg i konstens...


tecken! Ja, igår bar det av till Österlen på den årliga konstresan med min kollega och en busslast med damer och herrar. Vi besökte många duktiga konstnärer. Såg fin keramik, textil konst och många fina målade tavlor. Det var även underbart att möta våren som hade kommit lite längre där nere. Sol, himmel och hav!
Ni kan säkert räkna ut att jag passade på att sticka lite också på bussen. Hann nästan en hel tubsjal. Gjorde färdigt den idag och förevigade den på bild.

Har även hunnit med däckbyte på bilen, för att slippa åka på böter. Det är väl sista dagen idag som man får ha dubb på?! Lite klippt blev det också i några rabatter innan det var dags för middag. Eftermiddagen har ägnats åt ännu en konstresa men på hemmaplan. Jag och döttrarna tog en tur till galleri Hörle herrgård. Där tittade vi på tavlor av en duktig konstnär från Karlskrona. Hennes namn är Birgitta Eklund. Härliga tavlor i olja föreställande hus, människor och vaser. Verkligen tilltalande!
Sedan åkte vi till Kjell Persson som hade vernissage idag på sina akvareller. Han lyckas verkligen med att få färg och vatten att samarbeta och bilda vyer och natur utan att överarbeta det. Det är inte utan att jag längtar efter att själv få måla. Tur att det är dags redan nästa helg. Då ska jag på en helgkurs. :-) Längtar!
Kvällen ska jag ägna åt stafettbroderiet jag är med på. Undra vad jag ska hitta på där...

tisdag 10 april 2012

Jag som nästan lovade...mig själv att inte handla mer garn efter inventeringen härom dagen. (Men det blev aldrig riktigt så och det skulle ju vara dumt, för det kan jag aldrig hålla) Men nu har det hänt igen, några knapptryckningar så är det fixat. Och det var rea! Om det nu är någon ursäkt. Men det är garn till en tröja jag kollat in länge i boken Misty av Kim Hargreaves. Den innehåller väldigt många fina modeller och denna jag ska göra nu har funnits i bakhuvudet länge! Garnet är från Rowan och heter Fine milk cotton. Bara det inte luktar sur mjölk då man använder den?!
Fick en glad nyhet idag av grannen då vi kom hem att vår gemensamma katt var tillbaka och låg inne hos honom och tog igen sig. Hon har varit borta i 2 dygn. Åhhh vad vi har hunnit sakna henne, vad man fäster sig lätt vid djur. Vår lilla gosiga Maja!


måndag 9 april 2012

Boktips


Vad göra när regnet bara öser ner? Jo man kan slappa och läsa och njuta. Har precis blivit klar med en bok jag lånat av en kollega på jobbet. Den var verkligen bra. Handlar om en kvinna som är journalist och ombeds att skriva en artikel om vad som hände i Paris 1942, en svart dag i Frankrikes historia. Det är mycket som uppdagas både historiskt och som har samband med hennes egen släkt. Läsvärd! Författaren heter Tatiana de Rosnay.
Resten av kvällen ska jag nog ägna åt stickning. Kämpar fortfarande med min upp-ifån- och-ner kofta. Håller på med första ärmen. Det är drygt med tunt garn, man gör gärna annat emellan! Men det gäller att inte ge sig...
Måste även hitta en lösning på den stora halsringningen, det blev inte som jag ville ha det. Den blev alldeles för vid, kanske någon har ett tips till mig. Jag ville ha en snygg rullad kant som avslutning men det blev för stort.

söndag 8 april 2012

Tre armband i ett...


Det har varit stiltje på bloggen ett bra tag. Men jag har inte legat på latsidan om någon trodde det! ;-) Det har ju varit påsklovsvecka också. Den inleddes med att vi åkte upp två ledare med sex aktiva från vår klubb till träningsparadiset Bosön på Lidingö i Stockholm. Det var träningsläger i fem dagar, supermycket träning och härlig träningsvärk! Vi hade även många andra roliga aktiviteter tillsammans, bio, shopping och Laserdome. Det var ett glatt och trött gäng som återvände sent på skärtorsdagen till vår lilla stad. Jag kan verkligen rekommendera Bosön som träningsanläggning. Där fanns allt! Rummen vi bodde på var också fräscha för att inte tala om maten, KANON!
Tyvärr drog jag på mig en förkylning med halsont så jag har fått ta det lugnt här hemma sedan vi kom hem.
Idag har jag ägnat en del tid att inventera vad jag hade i alla plastpåsarna som jag samlat på mig i mitt syrum. Ni kan säkert gissa vad som döljer sig i dem.... Jo, Garn! Nu har jag noggrant skrivit ner vad påsarna innehåller och vad jag har haft för tanke på modell att göra av garnet. Om det sedan blir som jag har tänkt får tiden utvisa, men jag har i alla fall bättre koll på vad jag har nu. Det "hemska" är att det garn jag sorterat idag bara är en bråkdel av allt garn jag har! Jag borde ha köpstopp på garn! :-( Men det är ju så roligt att handla garn! Jag får väl ligga i och sticka upp det...
Jag har även tillverkat ett makraméarmband efter att jag hittade det materialet (också i en påse :-)) då jag stökade runt bland alla kassar, jag blev nöjd med det!
Idag var det också dags för den årliga påskäggsletningen i trädgården, en dag för sent. Men påskharen påstod att han inte kunde lämna några ägg på påskaftons morgon för då var vår trädgård full av snö och då hade ju hans fotspår synts..