söndag 26 augusti 2012

Vilken vecka...

Första jobbveckan, massa nya kontakter och intryck! Kiropraktorbesök! Leverans av både bänkskiva till köksö och ny diskbänk! Veterinärbesök med mammakatten Maja. Bålgetingjakt! Montering av diskbänk och vattenanslutningar och veckoavslut med friidrottstävling. Snabbsammanfattning!

Lite mer utförligt: Första jobbveckan är alltid väldigt intensiv med massa nya grupper och elever att lära känna, men det har varit kul att komma igång igen. På onsdagen var det åter dags för besök hos kiropraktorn, han påstår att mitt bäcken är låst och ej kan röra sig som det ska. Inte konstigt att jag har ont i ryggen och ner i benet. Vi får se vad han kan göra ska dit för fjärde gången nu på onsdag.
På onsdagen fick jag även veta att både bänkskiva och diskbänk skulle levereras. Diskbänk på morgonen och bänkskiva på eftermiddagen. Samma dag passade jag på att ringa veterinären eftersom vår katt ej har mått så bra på sistone. Glanslös päls, avmagring trots att hon dricker och äter jättemycket, kissar titt som tätt. Efter provtagning konstaterades det att hon har diabetes. Hör hur tokigt det låter, en katt med diabetes. Behandling, insulinsprutor?! Ja, det är den bästa behandlingen, men då måste man ha full koll på katten och hålla den inne hela tiden. Inget alternativ för vår Maja som är ute större delen av dygnet. Vad göra? Tillsammans med veterinären diskuterade vi oss fram till att vi provar att ge henne insulin via tabletter (morgon och kväll) och speciell diabeteskost. Hoppas det kan vara lösningen för henne. Jag håller alla tummar för hon är världens goaste katt!
Här på bilden en pigg och frisk katt! 
På fredagskvällen ägnade jag mig åt bålgetingjakt på dotterns rum. Efter att fönstret var öppet och lampan var tänd i rummet så drogs de till ljuset. Säker minst 25 bålgetingar  hade kommit in, jag insåg mitt underläge och lämnade snabbt rummet och bommade dörren och väntade till morgonen därpå med att öppna, då var det tomt men utkylt! De har byggt ett bo uppe nock på gaveln av huset!

Inbyggd avfallskvarn!
På lördagsmorgonen gick jag upp ganska tidigt för att komma igång med köket. Där finns fortfarande en hel del att göra. Började med att montera bänkskivan på köksön. Den blev jättebra! Tog sedan itu med montering av diskbänken. Fick göra en del sågningsarbete först i skåpen för att få ner hoarna (har valt en liten speciallösning med två mindre skåp därav sågandet), sedan handledde min pappa mig hur jag skulle koppla och göra med alla vattenanslutningarna. Bra att få lite hjälp första gången!


Många rör blir det...
Idag har det varit friidrottstävlingar hela dagen. Döttrarna lyckades bra så det var nöjda miner. Har avslutat kvällen med att olja bänkskivan och montera en del av alla handtagen på luckor och lådor. PUST! Undra vad nästa vecka har att bjuda på???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar