lördag 21 augusti 2010

Jag behöver hjääääälp!


Som ni säkert har märkt på mitt bloggande så stjäl arbetet mycket tid just nu. Jag har ändå försökt hinna med lite sticke. Har färdat en tunika i bomull/lin. Bilder på den kommer senare.
Jag har även försökt att ta mig an ett nytt projekt med engelskt mönster, men det tog stopp redan på första raden efter uppläggningen. Skit också! Mönstret är av Kim Hargreaves, Misty in light and shade.
Därför behöver jag er hjälp! Det är bakstycket till västen på bilden ovan jag har försökt att börja på. Jag har lagt upp 97 maskor.
På varv ett lyder mönstret sähär: K1, P1, K1, P0, wrap next st(by slipping next st on left needle onto right needle, taking yarn to opposite side of work between needles and then slipping same st back onto left neddle - when working back across wrapped sts, work the wrapped st and the wrapping loop tog as one st) and turn.
Jag har gjort så här: 1rät, 1avig, 1rät, ingen avig, men vad händer sedan?
På nästa varv ska jag bara sticka 1rät, 1 avig, 1 rät, ingen avig.
Jag förstår att det är en maska jag ska lyfta över och tillbaks, men hur ska jag sticka den och ska jag göra det på detta varvet?
Finns det någon som kan hjälpa mig???

2 kommentarer:

  1. En rät, en avig, en rät, lyft en maska ostickad (?), lyft även nästa och lägg garnet mellan stickorna (dra fram det till rätsidan). Vänd hela stickningen och lyft tillbaka maskan till andra stickan. Vänd rätsidan framåt igen och lyft både maskan och garnet samtidigt (så att garnet när lyftet är klart ligger tvärs över stickan alldeles intill maskan). Fortsätt sticka...
    Kan det stämma?

    SvaraRadera
  2. Det där är en förklaring till förkortade varv. Man lyfter en maska och flyttar över tråden till andra sidan och lyfter sedan tillbaka den lyfta maskan, vänder hela stickningen och stickar sen vidare. På detta sättet slipper man en massa hål när man vänder mitt i ett varv.

    Det ser också ut som du skall sticka ihop två maskor, kolla så att det skall vara minskningar på varvet annars skulle jag bara sticka på som vanligt.

    SvaraRadera