torsdag 28 juni 2012

Nu är det knäppt!


Gullig knapp!
 Fortsätter att njuta av ledigheten, tog den sköna cykelturen till knappaffären. Hittade otroligt söta och passande knappar. Nöjd! Åskan hängde i luften, hamnade i ösregn och åska då jag fortsatte cykelturen mot staden och träning. Hann under tak när värsta skyfallet kom, härligt att titta på vädrets makter när man är  under tak. Det blev uppehåll, kunde genomföra lugn träning. Skönt! Dags för hemfärd, åter regn och åska, pausade på loppis, fyndade lite keramik. Fortsatt tramp hemåt, väl hemma tog njutbar dusch. Fick underbar kvällsomelett med brieost av mannen i mitt liv. Kvällsvila i soffan med knappmontering...
Knäppslå

Färdigfotografering i solsken!

tisdag 26 juni 2012

Uppknäppt till naveln!

Men det ska jag råda bot på idag! Knappar ska köpas in till mi färdiga Arielle! Inget regnväder som har något gott med sig. Det blev alltså mycket ihopsytt under gårdagens ihållande regnväder. Så pass mycket att jag jag faktiskt blev klar! Jippi!
Ni får inte se den på ännu för som sagt så skulle den nog avslöja alltför mycket med sin djupa knäppning och det ska jag bespara er. ;-)

Stickad i Rowan fine milk cotton
Idag skiner solen och man kan våga sticka ut näsan igen, kanske det rent av blir cykeln till knappaffären?! Eller kanske lite stickning utomhus?
Har redan rotat fram ett gammalt projekt som kommer från samma bok som jag just färdat toppen ifrån, ni kanske minns det? Tredje sommarn gillt! Nu ska den fina västen bli klar, ska nämna att jag fått påtryckningar från äldsta dottern som också är spekulant. Fick börja med att repa upp det framstycke jag gjorde klart förra sommaren eftersom jag varit alldeles för slarvig och fått det för långt. Helt enkelt gör om och gör rätt! Ska sticka båda framstyckena samtidigt denna gång så de blir identiska, då ska jag väl lyckas?!

söndag 24 juni 2012

Sjusovarväder!

Ingen kan sova som våran Tufsen!
Efter en lugn och skön midsommar har jag lagt mig i "hårdträning" för semesterns cykelcamping. Ändan måste vänjas vid den hårda sadeln! ;-) Har kört två rundor de senaste dagarna. Har tajmat in det så jag sluppit regn. 
Åhhhh, vad snygga vi är!
Annars har det blivit mycket stickat, börjar skönja slutet på mim syrenlila top. Har färdat en ärm idag.  Nu ska jag bara göra en till och sedan återstår monteringen. Är väldigt spänd på hur den kommer att passa... Sticka lugnt!

Ärm


fredag 22 juni 2012

Glad midsommar!


Jag vill önska alla en riktigt trevlig och härlig midsommar med denna blombukett! Ta väl hand om er och fira ordentligt...

onsdag 20 juni 2012

Titta vad jag lärt mig!


Idag har jag umgåtts med alla mina kära slöjdkollegor. Många glada skratt blir det alltid och jag fick lära mig något nytt dagen till ära. Korgflätning! Jag har ju flätat pappershjärtan som man hänger i granen vid jul, men detta var något större och något svårare. Men kul! Jag är faktiskt helnöjd med min första korg. Kan redan se den med fylld med massa härliga garner.
Närbild på flätning

Detta var den perfekta avslutningen på en intensiv vårtermin. Nu går jag på välbehövligt sommarlov! Blev uppmanad av min käre man att njuta extra för detta är den bästa kvällen, med allt det götta framför mig...
Tog honom på orden och sitter just nu ute på verandan och ser solens strålar, katter som njuter och fågelkvitter! Jag drömmer om en härlig sommar där jag hinner göra saker som ladda mina batterier. Sticka, läsa, springa mm.
Men nu får jag nog fortsätta att njuta av kvällen inomhus för nu kommer de rackans knotten. God kväll!

söndag 17 juni 2012

WSK-spelen 50 år!


Åter en dag i friidrottens tecken! Och vi hade tur med vädret, bara regn de sista 20 minuterna. Yngsta dottern gjorde som vanligt bra ifrån sig. Tävlade med de som var ett år äldre men knep ändå två tredjeplatser på 80m och kula. Äldsta dottern är precis ivägskickad på träningsläger för att slipa formen ytterligare. Själv laddar jag för att jobba de sista dagarna i nästa vecka innan jag går på ett välbehövligt sommarlov. Jag längtar! ;-)

lördag 9 juni 2012

Flaggan åter i topp!


Det har putsat, fejats och lagats! Nu är den åter på plats, vår flaggstång med vimpeln i topp. Oj, vad det ska flaggas framöver, allt kan firas med flaggan i topp!
Ett ösregn fick avbryta vaxningen, men efter regn åter på det igen och isättning av linan och till slut resning. Hela familjen var med och halade och drog, lite nervöst är det innan man har fått upp den i lodrät läge och muttrarna på plats. Men efter regn kommer sol som förgyllde fotograferingen.


fredag 8 juni 2012

Ett steg närmre...


resning! Vimpeln är lagad! Den vita utslitna kanten är bortklippt och utbytt mot en ny, slitstarkare variant i äkta bomull.  Fästena är också väl ditsydda med många sömmar. Så i morgon ska det nog ske om vädret tillåter. Flaggan ska åter i topp!
Annars är det fredagskväll hos mig, god mat väntar, stickning och fotboll på radion med exalterade komentatorer trots att det bara är Polen som möter Grekland. Hur ska det låta när Sverige spelar?
Är det ingen i Sveriges avlånga land som EM-stickar? Jag jobbar med kanten till framstycket till min syrenlila Arielle. Längtar tills det är dags att plocka upp för framstycket...

onsdag 6 juni 2012

Stångfall...


Ja, det kanske inte var rätt dag att fälla flaggstången. Men det var ett måste för att huvud taget kunna hissa någon flagga! I själva verket har det retat mig väldigt länge att vimpeln blåste sönder och linan fastnade i toppen. :-( Så idag på självaste nationaldagen var det dags att åtgärda problemet. Det blev lite mer än så som fick åtgärdas... Flaggstångsputs, flagglinetvätt och vaxning! Att en flaggstång och en flagglina kan dra åt sig så mycket smuts och alger.... Blä!
Jag får även sy om fästet på vimpeln som blåste sönder, där hade tyget åldrats och blivit alldeles skört av vädrets påverkan. Så det blev ingen flagga hissad idag, men det blev i alla fall en början till att kunna hissa den någon dag framöver! Jippi, jag fick tummen ur... God kväll i vårt kära avlånga land!

söndag 3 juni 2012

Jag känner mig blåst....

Segersäker!
Vilken helg! Totalt vindpinad har jag varit i två dagar. Jag hatar BLÅST! Befunnit mig i Jönköping på friidrottstävlingar, DM för Småland. Totalt genomblåst och frusen (sol men kallt)! Det hjälpte liksom inte hur mycket kläder jag än hade på mig det blåste genom märg och ben. Jag led med tjejerna när de sprang i sina små tävlingsdräkter. Sedan på kvällen blossade kinderna röda när man väl fått upp värmen igen.

Glada stafetttjejer!
 Hur gick det då? Döttrarna presterade bra, hade totalt 8 medaljer med sig hem! Själv fick jag åter bara stå vid sidan om och heja, betyder hes röst i ett par dagar framöver ;-). Det kostar att peppa!
Lite stickning blev det i bilen dit och hem. Hann precis färdigt bakstycket på min Arielle. Dags att lägga upp nya maskor för framstyckets nederkant som man stickar på tvären.
Dags att koppla av och ladda för en ny jobbvecka, det är hektiskt såhär i slutet på terminen. Det får bli lite kvällsstickning! God kväll!