tisdag 28 juni 2011

Njutbart och mycket fluff!


Har tagit dagen precis som den kom, inga måsten inga krav. Lapat sol, läst god bok Svartvinterna av Marianne Cedervall (kan verkligen rekomenderas, och föregångaren Svinhugg också) stickat lite på min rosa fluffiga nya skapelse.Plockat vitt fluffigt fläderblom, satt ett sats saft,blivande svalkande sommardricka.
På tal om svalkande sommardricka kan jag rekomndera rödavinbärsdricka. Väldigt enkelt att göra (speciellt om man har frysen full av bär och snart behöver plats till nytt som ska plockas och frysas in, hjälp!). Skulle bara kommit på det något tidigare... Men det går nog åt mycket dricka i värmen?!

Tag 2 l röda vinbär och mosa dem, tillsätt sedan 4 dl vatten. Koka nu upp och låt det koka i 20 min. Häll sedan massan i en saftsil och låt det självrinna över natten.
Koka upp saften och skumma noga. Fyll den kokheta saften i heta flaskor ända upp till kanten. Förslut genast.
Perfekt dricka som inte är ett uns söt bara supersyrlig och god och släcker törsten helt fenomenalt. Innehåller helt säkert en och annan nyttighet också kan man hoppas!

lördag 25 juni 2011

Nyskördat...


Tro det eller ej, årets första kantareller är bärgade och ett gäng alldeles röda och saftiga smultron!
Tänk vad naturen har att bjuda på! Och dessutom en fantastisk natur med vackra vyer, sol, regn och tusentals dofter. Man kan få ut mycket och bara njuta av en enkel promenad. Har annars använt midsommardagen till att försöka få en sjal färdig, har stickat så intensivt så att "stickarmen" gör sig påmind. Attan att man ska vara så ivrig ibland...

söndag 19 juni 2011

En lyckad helg!

Hade en superskön fredag med ledigt från jobbet och tid att bara rå om mig själv. En stund vid symaskinen och en randig tunika, sydde ihop min bouclékofta och stickade färdigt mina randiga regnbågsstrumpor, sill och potäter och en tupplur på det, en riktig lyxdag! Ibland behöver man en dag för sig själv.

Detta var perfekt uppladdning för en underbar lördag i Tranås där årets VDM gick av stapeln. Det blev 3 nya personliga rekord den dagen. Vilket flow! Söndagens outröttliga regnande satte stopp för fler rekord, men jag blev ändå nöjd med mitt 200 meters lopp i hällregn och kyla. Att få löpa det snabbaste man kan och låta benen bära mig och känslan att man kan trycka på och kroppen svarar, det är sånt jag blir hög på!

Nu är det bara tre jobbdagar kvar tills jag får en välbehövlig semester. Jag ser fram emot en underbar sommar...

måndag 6 juni 2011

Äntligen klar!

Ibland kan saker verkligen ligga och värka till sig... Så har det blivit med denna halsduk. Den har varit min trogne följeslagare under lång tid nu, behändigt sticke att ha med sig överallt. Den har också legat färdigstickad en längre tid men utan fäst trådar. Men idag tog jag tag i det, fixat på några ynka minuter, på kanske årets varmaste dag??? Det första man tänker på är ju inte att man behöver klä sig i halsduk precis. Men när andan faller på är det bara att göra. Troligtvis en go kamrat i november?!
Annars har ogräset i mina rabatter fått sig en duvning idag, konstigt att det frodas i värmen, då de andra växterna tycks sloka och hänga.
Rapport från vildhörnet: Blev glad då jag upptäckte att det flyttat in fåglar i två av holkarna jag satte upp tidigare i våras. En familj med tagoxar och en med svartvita flugsnappare. De har en hektisk tid nu med samlande av mat till de pipande små. Själv är jag också inne i en tid på jobbet då allt ska hända såhär på slutet av terminen. Jag längtar till ett välbehövligt lov. Känns precis som man har börjat det redan efter att ha haft några underbara helgdagar. Men man får väl knyta näven och kämpa på några veckor till... Go kväll!