måndag 16 november 2009

Ett garn som inspirerar...
Jag måste ju börja skriva om något och då blir det naturligtvis om mitt nuvarande projekt. Min alldeles underbara blomsjal! Hittade garnet hos min alltid tillmötesgående "garnleverantör" som bor några kilometer härifrån. Därifrån går man aldrig tomhänt. Pust!

Garnet heter Fame trend och är från Marks & Kattens färg nr 654. Det är 100 gr på ett nystan så det varar länge. Fast jag är faktiskt inne på mitt andra nystan. Det drar lite mer garn när man virkar tycker jag.

Jag har stickat en sjal tidigare av samma garn fast i annan kulör och de blir väldigt mjuka och sköna. Då stickade jag den bara med räta maskor. Började med att lägga upp 3 maskor och fortsatte sedan att öka med ett omslag innanför den yttersta maskan i början på varje varv. Jag höll på tills garnet tog slut, det blev perfekt storlek.

Detta var bara en (parentes), åter tillbaks till mina blommor. Jag började virka en blomma. Sedan fortsatte man att virka och virkade ihop blommorna allt eftersom i rader fem om fem, väldigt smidigt. Starttråden blir ju alltid fäst i mitten men det blir en massa sluttrådar att fästa, men det får man ta. Fixar med en bild där du kan se en del av sjalen.