torsdag 9 maj 2013

Det räckte de såg mitt namn!

Två fina medaljer!
Nej, skämt åsido! Idag har jag varit på tävlingsdebut för utomhussäsongen. Lite regn men ändå varmt, vad mer kan man begära, förra året var det nästan snöglopp.
Jag startade dagen med att springa 100m. Vi var 5 st på listan vid avprickning för startande kvinnliga seniorer. Vid uppropet vid starten var vi tre, men då strök sig 2 och det var bara jag kvar! Vad ett namn kan skrämma! ;-)

Som tur väl var så slapp jag springa alldeles själv, istället fick jag springa med F17. Första medaljen säkrad ( Guld i kvinnliga seniorer, ensam i mitt startfält) Tiden då? Den är jag nöjd med för att vara första tävlingen, lite motvind mm. 13.58s på 100m det är inte varje 45-årig som gör det?!

Framåt dagen var det dags för 200m, med annorlunda uppvärmning med inlagt diskuskast (förberedelser för diskuskastning som skulle ske 10 min efter mitt 200m-lopp, man måste ju utmana sig ibland). Vi var 4 st som kom till start. ( Nu vågade några andra ställa upp ;-)  ) Jag bara älskar att springa 200m, det vet ni ju sedan tidigare. Det var jag och några tjejer i 18-20 års åldern. Jag sprang till mig ett silver på den fina tiden 27.23 endast slagen med 2 tiondelar. Det är en sådan känsla att känna att benen håller och svarar när man trycker på och orken finns där och att träningen jag har kört har gett resultat. Jag vet en person som kommer att lägga sig med ett leende på läpparna ikväll!
Hur gick det i diskusen då? Det blev ett kast över 23m, men det kan jag säkert förbättra. Det finns en del att putsa på min teknik ;-) God kväll!

onsdag 1 maj 2013

Koplättar...

Först ut!
Ja, idag var det bara att ställa klockan och äta frukost för att sedan ge oss av på cykel till årets kosläpp! Det var riktigt glada kor som tog de först krumsprången av glädje då de kom utanför ladugården. De råmade också och skrek ut sin glädje för att tala om för de kor som fortfarande var inne att - NU ÄR DET VÅR!
Tjoho här går det undan!
Vi bjöds på kaffe och bulle i vårsolen och fick även titta på kalvar och kattungar, allt som hör en bondgård till.

Väl hemma igen så tog jag fram stickningen som heter Solar Plexus (mönster av Annette Danielsen i mönstersamlingen Sommerstrik). Stickningnen startar precis där som den heter. Kul att testa något nytt!
Garnet jag stickar med är från Holst garn. Jag hade tidigare skickat efter garnprover därifrån, dessa har jag njutit av en längre tid, och till slut kunde jag bestämma mig för några färger som jag skickade efter.
Garnet jag stickar i är i 55% lammull och 45% bomull och färgen heter Harbour. Väldigt mjukt och härligt. Det ska bli spännande och se hur det hela utvecklar sig då man är klar med rundeln i ryggen...

Man stickar runt, runt, runt!