söndag 24 februari 2013

Bröd i lergryta!

Mums! Detta är verkligen något jag kan rekommendera. Det blir verkligen saftigt och gott. Jag fick tipset av min kära mamma och även en ny lergryta att göra brödet i. 
Nu är lergrytan invigd!'

Såhär fint blev brödet... Absolut något jag kommer att göra fler gånger. Tyvärr hann jag skära i det innan jag kom på att det skulle förevigas ;-) Men vad gör det...

lördag 16 februari 2013

Väst på tvären

Väst i Delight!

 Den blev en favorit då jag stickade en i Fabel. Så nu har jag gjort en i Delight också. Jag tycker att de blev väldigt olika varandra. På denna valde jag att inte virka någon kant runt och att inte sätta knapphål. Istället fäster jag ihop den med en nål framtill.
Vad har passerat över minväst?
Hoppas att även denna blir en favorit. kanske lite höstig i färgerna, nu längtar man ju till våren...
Här är svaret, väldigt nyfiken!

fredag 15 februari 2013

Många hjärtan!Ja, det har ju varit alla hjärtans dag! Och det gick verkligen inte obemärkt förbi i vårt hus. Yngsta dottern hade kompis på besök, och då ska det bakas! Mums! Och det blev naturligtvis hjärtan på längden och bredden och tvären! Plus att de även provade att baka rosa macrones.


Jag har även vågat börja sticka lite igen (med min onda arm). Blev faktiskt klar med en väst idag och lyckades även fästa alla trådarna. Nu väntar jag bara på riktigt fotoljus så att jag kan ge den rättvisa. Men ni kan få en tjuvtitt här...


söndag 10 februari 2013

Såååå glad!

Riktigt lycklig 200m segrare!

Vilken panghelg! Har precis tagit igen mig i ett varmt bad, precis vad kroppen behövde efter helgens ansträngningar! Jag har tävlat i Veteran -SM i Karlskrona.  En underbar helg med många glada tillrop och möten med andra friidrottstokiga "vets"!
På lördagen var det dags för 60m. Var väldigt nyfiken på om kroppen skulle hålla för påfrestningarna. Efter en något stapplande start fick jag upp farten och vann på tiden 8.69! Nytt personligt rekord för denna åldersklassen ( man byter åldersklass vart femte år). En tid som jag får vara nöjd med efter att egentligen bara kört sprintträning ca en månad före tävlingen.
Idag var det dags igen, men för den något längre sträckan 200m. Jag älskar att springa 200m. Det är en sådan känsla att orka hålla farten uppe i kurvan, sedan raka, in i kurvan och sedan ut ur kurvan mot målet. Inomhus springer man ju på en rundbana som är 200m. Det är först lite uppför in i kurvan sedan utför ut ur kurvan och då är känslan av att "flyga" inte långt borta, framför allt när benen orkar när man trycker på!
Det blev seger här också! Jag är verkligen glad över min prestation och känslan att kroppen fixade det hela. Jag blir verkligen motiverad att träna inför utomhussäsongen som kommer. Jag längtar till våren!

söndag 3 februari 2013

Att bli så glad av en jacka!

Det känns alltid gott i hjärtat när man kan glädja någon. Idag hade jag den stora äran! Det hela började redan förra helgen då jag var och tränade i Växjö på världens finaste friidrottsanläggning.
Då vi satt och tänjde och stretchade föll mina ögon på lådan med kvarglömda kläder. Överst låg en svart och vit träningsjacka som jag kände igen från min gamla friidrottsklubb i Blekinge där jag är uppväxt. Den var troligtvis kvarglömd från förra helgens stora tävling.
Det var då min lilla "goda tanke" dök upp! Jag visste att jag skulle på tävling denna helgen i Karlskrona och där skulle säkert någon från den svart-vita klubben delta. Så träningsjackan fick åka med i min träningsväska hem och sedan åka med på tävlingen idag.
Väl framme så hittade jag några från den berörda klubben på läktaren och mamman vars dotters jacka hade varit på villovägar. Räkna med att hon först blev väldigt förvånad och sedan jublande glad. När jag gick därifrån så hörde jag henne säga till sina vänner att hon nästan blev så glad så hon började gråta. Visst är det kul att kunna glädja någon så!
Hur gick det på tävlingen då? Jo, jag gjorde min första riktiga tävling på ett år efter att ha kämpat med en ömmande rygg och rumpa. Det var en liten seger för mig, att kunna springa igen! Tiderna kanske inte var så bra, men jag var ändå helnöjd efter att bara ha kört sprintträning i ca en månad. Nu laddar jag inför nästa helg, för då vankas det veteran-SM. Då ska jag kämpa!