söndag 27 januari 2013

Fågelräkning!


Är ni med och räknar fåglar vid ert fågelbord? Denna helgen kan man delta i denna aktivitet i hela Sverige. Vill du veta mer kan du gå in här. Det är en faslig aktivitet där ute kan jag intyga.
Just nu får jag hitta andra aktiviteter i mitt liv för min vänsterarm strejkar ( ont i ett muskelfäste av för mycket stickning, antagligen = väldigt tråkigt och frustrerande). Fick frågan av min mor - Vad gör du då? Hon vet om hur mycket jag brukar sticka... Och då får jag väl svara att en av de aktiviteter som inte sliter på armen är just fågelskådning utanför köksfönstret!

Finns det någon som lider eller har haft samma problem med armen, vad gjorde ni eller vad gör ni för att det ska bli bättre?

söndag 20 januari 2013

Världsprestationer!

Han klarar 2.33 som en studsboll!

Det är verkligen mycket man får bevittna när man är närvarande på en friidrottstävling hela helgen! Det är Best Western Games som har gått av stapeln i Växjö på den kanonfina arenan som invigdes där i höstas. Det blev en riktigt stor tävling med ca 2500 starter. Jag är grymt imponerad av IFK Växjö som arrangerade allt samman och fick det att flyta på.
DM för Småland var också en del i tävlingen och inbringade lite medaljer till döttrarna!
Det är många fina resultat man får ta del av, bland annat fick jag se Mattias Sunneborn hoppa längd still going strong!

Mattias in action!

Sedan fick vi se ett världsårsbästa i höjdhopp för manliga seniorer. Mutaz Barshim från Quatar hoppade  2.33 och klarade nästan 2.35. Häftigt!

söndag 6 januari 2013

Tenntrådsarmband gånger två!


Det har varit mycket skidor på tv de sista dagarna. Jag har suttit klistrad i soffan och då åkte lådan fram med tenntrådspyssel. Jag har provat två olika varianter.
Armband nummer ett gjorde jag som vanlig trefläta med två "trådar" i tenntråd och en i läderremsa. För att rama in mittflätan tvinnade jag två tenntrådar och sydde fast på varje sida. På detta armbandet fick det bli en vanlig hornknapp.
Armband nummer två gjorde jag lite smalare och ville kunna sno det två varv runt handleden. Det blev också en trefläta med två dubbla tenntrådar och en enkel. På den enkla trädde jag silverpärlor som jag flätade med efter hand. Här avslutade jag med en silverfärgad knapp.

Militärgrönt med silverpärlor
 Det är kul att göra tennarmband. Pilligast är det att sy fast flätan på lädret. Jag använder mig av en tunn fislkelina. Det är kul och ger mersmak, jag skulle vilja prova många olika varianter...

lördag 5 januari 2013

Först så går det upp...

Zig-Zag!
och sen så går det ner! Det är mönstret på det jag har i mina händer just för tillfället. Det är återigen en kombination av Fabelgarner, denna gången tre olika. Jag bara ÄR galen i färger, kan inte hjälpa det! Vad det ska bli vill jag inte avslöja riktigt ännu.
Något annat som har blivit klart och som får pryda soffhörnan är en kudde som jag bloggat om innan här. Nu är den riktigt klar, jag menar att jag har sytt ihop den också ( att det alltid ska dröja innan man tar itu med det?)! Kudden är också en kombination av två Fabelgarner.
Idag har jag återigen varit i Växjö och tränat, det är helt sagolikt att kunna springa igen!
God stickkväll!

tisdag 1 januari 2013

Årets sista fluff!


I mjukaste lenaste garn har jag gjort en halstub till yngsta dottern. I sista minuten på nyårsaftonens dag passade jag på att fotografera "fluffet". Började först sticka i mosstickning men insåg snart att det var helt onödigt eftersom det inte syntes i det fluffiga garnet (Drops Alpaca bouclé), så då fick det bara bli vanlig slätstickning, snabbt och enkelt och mjuuukt!

Gott Nytt År!

Jag önskar alla ett riktigt gott 2013!  Sticka lungt!