lördag 24 november 2012

Snöflingor...

Snön faller och vi med den...
de får man leta efter ännu så länge. Jag nästan önskar att de kommer så att vädret blir kallare, klarare och soligare. Mörkret tär!
Men vad göra, då får man egentillverka en mängd av dem! Har letat upp en bok som jag köpte för några vintrar sedan, 60 crocheted snowflakes. Det är bara att välja och vraka ibland virkmönstrena. Vi får se hur länge det är roligt... Tänkte de skulle få pryda ett fönster på jobbet, för inspiration.
Hittade också en hel del mönster på nätet som jag provade först.
Annars har jag tagit mig i kragen och gjort lite köksfix idag. Det är segt det här sista. Men idag har det inhandlats panel som ska klä väggarna runt matplatsen och en massa nya tak och golvlister. jag vill ju gärna ha det färdigt till jul...
Nu ska jag virka lite till innan det är läggdags. God virkkväll!

tisdag 20 november 2012

Saker som värmer


Nu har jag äntligen tagit bilder på de saker som låg färdiga på stolen i ett tidigare inlägg. Det är ju liksom aldrig bra fotoljus! Bara höst och sååå grååååt!
Men det blev i alla fall några bilder i söndags i "dagsljus".
Jag har stickat en väst till mig i Fabel. Redan en favorit stickad på tvären med förkortade varv. Perfekt att ha när man vill bli sådär alldeles lagom varm. Det blev en så bra favorit så jag är redan på gång att göra en till men i ett helt annat garn.


Sedan har det blivit ett par vantar till dotter i Drops Nepal. Jag gjorde en fläta på handryggen så att det passar till hennes mössa.

söndag 11 november 2012

Hösttröja!


Tröjan till äldsta dottern är klar. Den kommer värma gott! Garnet jag stickat den i heter Drops (hjärta) you#2 och innehåller en mjuk blandning av alpacka, ull och lin. Färgen är också helt rätt i höst, varm och mysigt orange. Mönstret har jag också hittat på Garnstudios hemsida.

lördag 10 november 2012

Färdigställarförmiddag!


Fixa, fästa, sy i knappar! Många projekt har blivit liggande den senaste tiden med bara det där sista kvar att göra på dem... Jag har snabbt kastat mig på något nytt garnnystan och satt stickorna i det och kört igång.
Men denna förmiddagen har jag fixat färdigt tre saker! Fäst trådarna på ett par vantar, virkat en kant i halsringningen på en tröja och slutligen sytt i knapparna på en väst. Det känns skönt, plaggen kan börja användas! Får blogga om dem mer när brukarna kommit hem.


Nu är det höst på allvar och fågelmatningen är i full gång utanför vårt köksfönster. Idag fick vi besök av en liten söt filur. Snabb (svår att fånga med kameran) nyfiken och hungrig!

fredag 9 november 2012

Fredagsmys!

Som en pumpa lyser det så fint!
God mat, vin, stickning och tända ljus! Jag njuter av fredagslugnet. Har hittat fin farsdags present, klarat veckans arbete... och varit på min andra ryggbehandling i Växjö. Känner äntligen en strimma hopp, om än så liten. Den behöver inte vara stor i dagens läge ska ni veta för att jag ska börja våga hoppas. Kanske är känslan lite bättre, jag vågar knappast inte uttala det, kanske dumt att göra det?!
Ska på återbesök nästa vecka till en sjukgymnast, är fylld av hopp och tillit, börjar bli trött på detta nu...
Ska fortsätta mitt fredagsmys, hoppas ni hänger på! God stickkväll!

söndag 4 november 2012

Mössa nr 2


Ja, även äldsta dotter behöver lite värme om öronen i vinter! Sagt och gjort, det fick bli en stickad mössa även till henne. Mönstret jag använt är hämtat från Garnstudio. Jag valde att sticka den i garnet Andes. Originalet är gjort i Eskimo men de har samma grovlek. Ni skymtar även hennes nya tröja, där jag bara ska fixa till halsringnigen... En riktig gosetröja, bild kommer senare! God stickkväll!


lördag 3 november 2012

Så smått så smått...


Såå rosa, såå fint!
varvat med stort så stort! Har precis färdat mössa nr 2 till äldsta dottern. Bild kommer senare. Den gick verkligen undan, fixade den under dagen. För att slå av på färdigställandet började jag med en stickning som jag köpte med mig från Köpenhamn. Det ska bli en väst som heter Butterfly. Det kommer ta sitt lilla tag för jag kör med stickor 2,5. Det får bli njutbar stickning under många timmar. Stickning= avkoppling!
Annars har jag brottats en stund med trädgården under eftermiddagen. Den har varit eftersatt i sommar för den mesta tiden har ja ju lagt på köket. Hittade lök och morötter i trädgårslandet! Räddade dahliaknölarna från frost ( nu är de i tryggt förvar i jordkällaren). I morgon ska jag skörda jordärttskockor, de växer som ogräs om man missar att plocka upp en enda liten knöl.
Men i kväll ska det bli mer njutbar stickning. God stickkväll!

fredag 2 november 2012

Något fattas!


Har stickat en mössa för att värma yngsta dotterns öron och huvudknopp! Men det fattas något...
En garnboll naturligvis, det ska bli på stubinen!
Annars blir det nog höstrens i trädgården idag...