lördag 29 september 2012

Vi regnade bort...

Regnet det bara öste ner...
under årets sista tävling! Lag-UDM-finalen i Jönköping blev ett blött evenemang. Paraply var temat för dagen och i alla färger! Vi hade tre lag med som kämpade tappert. 
Man lider med dem som tävlar. Det är svårt att hålla värmen mellan hopp och kast där överdragskläder ska dras av och på samtidigt som det regnar och blåser. Jag är imponerad att de håller modet uppe och kämpar på som de gör.
Största elogen får nog killen som körde "vattenuppsugningsmaskinen" under hela tävlingen. Han höll på oavbrutet i det ihållande regnet. Tröstlöst arbete kan man tycka!

Yngsta dottern inför 200m, maskinen gjorde susen, sög upp allt vatten på bana ett.
Nu blir det lite välbehövlig vila framöver innan uppbyggnadsträningen åter drar igång inför inomhussäsongen. Längtar nästan till det är dags för nya utmaningar. Men det får bli lite vila först!

söndag 23 september 2012

Segt som sirap...


var det igår när jag skulle börja röja i det som vi kallar vårt "stökrum". Tänk att kunna ha ett rum där man bara baxar in grejer som man inte behöver och som bara glöms bort när de hamnar där inne. Där fanns allt mellan himmel och jord efter många års sparande. Man såg liksom inte golvet så det var riktigt behövligt. Men så segt det var att börja röja, vad ska slängas, vad ska behållas? Ibland får jag liksom beslutsångest, även om jag vet att jag inte använt det på länge. Min hjärna liksom protesterar och allting går sååååå sakta, som sirap! Försökte ändå peppa mig med att nynna på min mammas låt " åh vad det är kul att röja", men den hjälpte föga! Då är det liksom mycket lättare att baka en plåt hallongrottor eller att sätta sig och sticka istället, korkat vá?!

 Men idag har det blivit betydligt mer gjort. Började i en annan ände - hallen. Fick hjälp av "gubben" att köra ut gamla kyl och frysskåpen som har stått där länge nog nu. Kunde städa av golvet ordentligt och ställa tillbaka byrå och hänga upp tavlor igen. Huset har (och är fortfarande) verkligen varit upp och ner  under köksrenoveringen. Där kvarstår kakling, tapetsering och att sätta lister. Men det får bli en annan helg.
På eftermiddagen tog jag en underbar långpromenad med kompisen M, tack för initiativet! Kunde njuta av frisk klar luft och inget regn, kors i taket! Ska avsluta söndagskvällen med lite mer stickning, det är så roligt att se färgerna växa fram på kuddfodralet.
Höstfärger...

onsdag 19 september 2012

Omöjlig kombination...


Passar, passar inte ihop?
eller inte? Såg ett kuddfodral som var stickat i Fabel och med två färger jag själv aldrig skulle tänka tanken att kombinera. Men vad ögat kan bedra sig, det blir helt fantastiskt ihop, höstigt fint! Ett fyrverkeri i färger, precis vad man går och väntar på nu, och börjar ana i träden där ute.

Rysligt fint ihop!

söndag 16 september 2012

En ut, en in!

Det är vår nya melodi i vår frys efter helgens frysflytt. Idag tyckte jag att den nya frysen stått tom länge nog, egentligen har jag nog dragit mig för att ta tag i själva flytten till den nya. För jag vet hur vår familj fungerar, mycket som hamnar däri faller liksom i glömska och så köper man nytt! Fy vilket slöseri! Det brukar därför vara mycket som åker ut då det är dags för avfrostning, så även denna gång!
Men nu ska vi prova en ny taktik! Allt som flyttades in i den nya bokfördes noga, sedan ska vi stryka  på listan då vi använder något och skriva till när vi lägger i något, kanske ett system som kommer att fungera????!!!!! Hoppas det! Man måste ju prova!
Grytlappshank
 Har också färdat den första grytlappen som ska hänga i vårt nya kök! Röd, fin, rejäl och lätt att hitta! Jag har virkat den i våffelvirkning, blir tätt och bra!

Lite ensam, väntar på sin kompis...

söndag 9 september 2012

Punkafritt och...

slutkörd kropp! Ställde klockan tidigt, gav mig av på cykel, ny tävlingsdag. Klarade hela sträckan idag utan punktering! Cyklade genom en morgontrött stad, morgonpigga pensionärer och hundägare njöt som jag av tidiga solstrålar. Dimma över Prostsjön, vackert!
Väl framme tog jag en styrketår, kaffe kan verkligen få en att vakna! Sedan var det dags för uppvärmning inför dagens första lopp 80m häck! Nervöst, fick det inte alls att stämma innan loppet, man vill nämligen kunna springa med endast 3 steg emellan för att det ska gå så snabbt som möjlig. Dags för start, lyckades inte riktigt, fick 3 steg ibland och 5 ibland... Slapp i alla fall tvärnit! Förra årets tid putsades, nöjd!
Totalt 5 guld, nöjd!
Med kort vila var det sedan dags för 200m, en betydlig bekvämare sträcka för mig, hemmaplan! Löpte med några äldre herrar som faktiskt fick känna sig besegrade. En kvart senare var det sedan dags för dagens stora utmaning, 400m. Har aldrig sprungit det på tävling som veteran så jag hade ingen aning om vilket tempo jag skulle hålla. Även här fick jag tävla med några herrar. Jag hade innerbana i förhållande till dem och kunde på så vis få lite draghjälp, men vid 200m så bestämde jag mig för att dra om, det fick bära eller brista. Det bar ända in! Guuud så trött jag blev, ramlade ihop på gräsmattan precis som de gör på TV. Men vad skönt ändå, kroppen orkar, flåsar, ser blå himmel, njuter fast syran pumpar igenom hela kroppen, benen känns som telefonstolpar, seger! Lycklig!

lördag 8 september 2012

Två guld!


Nej, det är inte så svårt att vinna guld när man är själv och tävlar. Jag efterlyser fler kvinnor som vill tävla i veteranfriidrott! Idag var vi två kvinnor på arenan (VDM för Småland) och en väldigt massa män i alla åldrar. Men vi har fantastiskt roligt ihop, vi hejar, pratar och utbyter minnen. Det var utesäsongspremiär för mig, så jag får var nöjd med mina resultat. Jag sprang 100m på 13,83 i 0,4s motvind. Sedan stötte jag kula och det var ca 50 cm från min bästa stöt någonsin så det var också helt okej. Men man vill så mycket mer när man väl är där. I morgon ska jag springa 80m häck... med skräckblandad förtjusning! Vi får se hur det går, de är ganska höga och över ska man ju... Förra året blev det tvärnit mitt i loppet så jag fick backa och ta ny fart för att komma vidare, pinsamt, vill putsa den tiden åtminstone. Sedan blir det 200m och 400m om jag orkar...
Men jag är glad att jag verkligen tog mig till arenan idag! Skulle ta mig dit på cykel eftersom familjens bil befann sig i Ängelholm där äldsta dottern skulle tävla i Götalandsmästerskapen i friidrott, längd och diskus. När jag cyklat ungefär 2,5 km så small framdäcket! Shit! hade ca 3,5 km kvar. Vad göra? Jo,ringa bästaste bästaste jobbarkompisen som kunde hämta mig och skjutsa mig sista biten. Vänner är guld värda när man hamnar i knipa. Så minst två guld till dig I-M!
Nu har jag slappat i ett varmt bad och ätit gott, ska njuta med lite virkning innan det blir sängdags... God kväll!

fredag 7 september 2012

Åter i startblocken!


I morgon händer det för först gången på denna utomhussäsongen... Jag tävlar igen! Jag bara är tvungen att pröva mina krafter och vill känna den speciella känslan att få flyga fram. Har väntat så länge! Men ni känner ju till mitt rumpproblem som man numer härleder till ländryggen enligt kiropraktorns taktila fingrar. Det står inte rätt till där inne! Kanske rentav dumdristigt att pröva, men träningen har gått bra, jag vill så gärna...

onsdag 5 september 2012

Tassarna borta?!

En tråkig blixtbild men rolig virkning!
Nej, jag kunde inte hålla händerna borta från nystanen jag köpt som ska bli nya grytlappar. Garnet riktigt låg där och brände och lockade mig. Så sagt och gjort, jag satte igång med lite våffelvirkning. Det är roligt, har provat det en gång tidigare. Det blir så fylligt och bra. Provade först med virknål 3,5 men då blev det lite glest. Jag vill ha täta grytlappar så jag bytte till en 3:a och resultatet blev genast bättre. Nu tar jag chansen att virka lite vid frukost, lite vid fikat, lite på kvällen med andra ord så fort chansen ges!

söndag 2 september 2012

Oljad köksö!

Första strykning klar.
Blir hon aldrig klar med sin köksrapportering kanske ni tänker?! Jo, det ska jag säkert bli någon gång men det är några moment kvar innan jag kan njuta min första kopp kaffe på riktigt sittande vid mitt köksbord i det nya köket. 
Idag har jag skurit till täcksidor till köksön och några passbitar till överskåpen och bredvid diskmaskinen. Köksön är nu helt klar och väntar bara på att bli inoljad några gånger så skivan blir mer tålig. På ena gaveln har jag monterat en stång där man kan hänga handdukar och grytlappar. Längtar efter att få virka ett par nya i fina färger.

Den rymmer mycket i praktiska lådor!
Gubben i huset är glad att det återigen går att köra diskmaskinen efter en sommar då han varit förvisad till tvättstugan med all disk. Men han hann inte mer än att uttala de orden förrän vi skulle köra igång den ikväll, och den rackarn startar inte. Totalt svart! Jag monterade bort framsidan och kunde inte se något fel. Bara att montera dit igen. Kollade proppen, den var hel! Då var det bara att baxa ut hela maskinen och kolla om det fanns något fel baktill, då finner vi att kontakten är urdragen!!! Hur har det kunnat ske??? Vi hade inte varit bakom maskinen och gjort något tidigare under dagen. Kan en kontakt bara hoppa ur??? Jag är helt övertygad om att diskmaskinen ville spela oss ett spratt. Det var bara att plugga i den igen och nu går den åter som en klocka och vi kan andas ut. Tänk att diskmaskinsskvalp kan vara så ljuvlig musik!

lördag 1 september 2012

Ge mig ett handtag...


Besöken blir inte så täta här på bloggen när man börjat jobba. Det är så mycket annat man ska hinna med. Men idag har jag äntligen fått lägga lite tid i köket igen. Det är ytterligare handtagsmontering som står på schemat. Sedan blir det dags att börja plocka in saker i skåpen. Härligt! Handtagen vi valt heter Metrik och kommer från IKEA. Det tog tid innan jag kunde bestämma mig, men jag tycker de passar bra till luckornas rektangulära former.

Var och inhandlade lite garn igår till en elev som vill virka sig ett par shorts. Naturligtvis kunde jag inte gå tomhänt därifrån. Det blev Fabelgarn till en kudde. Mönstret hittade jag HÄR. När man ser nystanen ihop så tycker jag att det är en lite märklig färgkombination. Men på bilden är det bara så läckert ihop. Kunde inte motstå, älskar färger!