lördag 31 december 2011

Gott Nytt År!


Vi firar i goda vänners lag. Har fixat och förberett en buffé under dagen och är vrålhungrig och nyfiken på att smaka på allt. Skickar till er alla ett fyrverkeri av tulpaner!!!!

torsdag 29 december 2011

Flätor...


på längden och på tvären! Idag har jag ägnat mig åt att fläta tenntråd och göra ett armband av det. Jag köpte material till det i höstas och nu var jag redo att ta itu med det. ÅHHHH så herrans kul det var att göra!
Jag har fått mersmak! Det finns ju så många härliga flätkombinationer man kan göra. Det var inte så svårt som jag trodde heller. Hade en tanke om att det skulle vara mycket segare att sy i skinnet, men det gick relativt lätt. Det finns ju många olika skinnfärger att köpa också.

onsdag 28 december 2011

Ska den bli klar?

Som jag skrev för några veckor sedan så letade jag efter min 3:a och hittade den i en väst jag håller på att sticka. Det är en väst fylld av flätor och avslutas också med en fläta vid halsringningen. Man gör på ett speciellt sätt, mycket fiffigt, samtidigt som man stickar flätan så stickar man ihop den med den avslutande kanten på västen. vem kommer på all fiffigheter???
Det går väldigt sakta och frågan är om jag ska hinna börja på 3:ans nya projekt innan nyår?

måndag 26 december 2011

Dubbelt upp...

i Japansk dubbelstickning. Två nya mobilfodral blev till igår. De var lite joxiga att göra, inte lika lätt som vanlig stickning när allt bara flyter på. Man får vara noga och hålla reda på maskorna så man inte gör tvärt om på någon maska för då går fodralet inte att öppna sen.

Så här gjorde jag:
Jag la upp 34m på stickor 2,5.
Stickade första maskan rät i bakre maskbågen,
lyfte andra maskan,
fortsatte så varvet ut.
Sedan stickade jag på samma vis varje varv
tills jag fått den längd jag ville ha.
Öppning av fodralet:
Jag plockade varannan maska på
var sin sticka,
så fodralet gick att öppna,
vände fodralet med rätsidan ut.
Maskade av på vanligt sätt.
Fäste trådarna.
Klar!

söndag 25 december 2011

In och ut och ...

bak och fram! Jag håller på med japansk dubbelstickning. Det gäller att hålla tungan rätt i mun så man tar rätt maska på rätt sida annars kommer allt att sitta ihop till slut och det blir inget mellanrum... vi får se hur det går. Det ska bli ett litet mobilfodral. Såg metoden i en bok som jag har på jobbet för ett bra tag sedan och idag var det den perfekta dagen att prova detta sätt att sticka. Juldagen, slappadag, stickning, njutning inte många knop - SKÖNT!!!!

lördag 24 december 2011

En riktigt...


GOD JUL önskar jag alla nära och kära, kompisar och vänner och alla jag känner!
Hör ni änglakören sjunga, njut riktigt när lugnet lägger sig!

torsdag 22 december 2011

Jag är knäck...


t! För jag har fortfarande jä-ligt ont i häcken! Det är inte kul att vara skadad. Men vila ska väl hjälpa säger de som vet.
Nu har jag äntligen fått jullov. Det känns som det var mer behövligt än något annat år tidigare. Jag unnade mig att sova en stund på spikmattan efter att jag kommit hem idag och sedan var det dags att dra igång med det sista julpysslet. Knäck stod det på att-göra-listan.
Sedan bar det av till affären och göra julens matinköp. Hela familjen var med, det är tradition sa yngsta dottern innan avfärd. Det är mycket som är tradition just vid jul...
Nu ska jag krypa till kojs och ladda batterierna inför morgondagens sista stök.

lördag 17 december 2011

Aj,aj aj...

Bilden är lånad från internet
min ruuumpa! Det är en lång tid som passerat sedan vi hade sommar och jag gjorde min sista utomhustävling för säsongen. Men idag var det dags igen och få komma igång med första inomhustävlingen. Jag är supernöjd med mina resultat, personliga rekord inom alla de tre grenarna jag ställde upp i. Men jag fick även ont i ett muskelfäste i vänster skinka på köpet. Inte alls trevligt, har haft lite känningar i det tidigare för en och en halv vecka sedan. Man är ju dum som inte avstår, men det är ju så roligt. Men det straffar sig! Hur botar man snabbast en öm rumpa???? Jag hade varit glad om det bara varit träningsvärk!

söndag 11 december 2011

Granen står ...

så grön och grann i stugan.... Nej, det får dröja någon vecka till! Eller rättare sagt till dagen innan julafton. Då brukar vi pynta och stå i. Just nu är det istället julklappstillverkning och det är då granen kommer in i bilden. Vill inte avslöja för mycket...
Annars har vi hunnit med pepparkaksbak denna helgen. Hela familjen är engagerad i vårt pepparkaksrace! För ett race är just var det är, vi försöker slå vår tid varje år. I år var vi klara på 55 minuter. (rekordet ligger på 45 min) I år var det ugnen som satte stopp för ny rekordtid. Detta kanske låter helt cracy, men det är så vi gör, full fart på julmusiken, alla pepparkaksformar, kavel och plåtar! varje person i familjen har sin speciella uppgift, jag är förstekavlare. Pepparkakorna blev jättegoda!

måndag 5 december 2011

Den som söker...

han finner! Jag har hittat min 3:a! Naturligtvis upptagen i ett annat arbete, och inte i vilket arbete som helst utan i min "flätiga" väst. Den kryllar av flätor, så det gäller hålla tungan rätt i mun så man vrider dem på rätt håll. Jag hade i alla fall precis hunnit över ärmhålet då jag la det åt sidan, men nu är jag igång igen. Garnet är ett tunt ullgarn och färgen är hallonröd. Åh, vad jag blev sugen på solvarma hallon....

söndag 4 december 2011

Titta vá jag hitta...


När jag gav mig i kast med att leta efter min trea idag (rundsticka nr 3) fann jag denna omonterade tröja i en kasse. Varför avbryter man ibland när det är så lite kvar??? Kanske var det sommar och alldeles för varmt för ylletröja, eller var det missnöje över de långa ärmarna, eller var jag rädd för att de inte skulle passa i ärmhålen???? Jag minns inte vad orsaken var, men idag satte jag igång med frenesi och sydde i ärmarna och fäste alla trådarna! Jag älskar färgen på garnet som skiftar och växlar så fint. Det är en av färgerna i Drops Delight.
Det visade sig att ärmhålen passade perfekt med ärmen. Ärmen är fortfarande väldigt lång, men som min dotter sa, det passar ju med polo på ärmen också när du har det i halsen! Så smart tänkt! Sedan kan det vara riktigt gott att dra ner den över handen när man är riktigt frusen. Min trea är fortfarande ofunnen, men det förde ju något gott med sig. Jag blev klar med något gammalt istället för att börja på ännu något nytt!