söndag 23 oktober 2011

En helg går...

så fort! Gårdagen ägnades åt att göra det årliga jack- och vinterskoinköpen till barnen. Skönt att kunna bocka av det! När vi väl var hemma regnade det så det blev ingen tid i trädgården. Istället tog jag ett rejält pust i tvättstugan, var kommer alla kläder ifrån?! Man har väl bara sig själv att skylla, tyvärr!!!! Det blev att jag stökade undan med lite annat också så klockan var över 20:00 när jag kom upp från källaren. Konstigt att ingen i familjen stört mig på hela tiden?!
Fick lite stickat på min tredje tubhalsduk i alla fall innan jag la mig.
Idag vaknade jag till ett fantastiskt trädgårdsväder. Dags för nya stolpar i hallonlandet, dahliaknölarna åkte upp av bara farten, myllade ner lite av trädgårdens alla löv i trädgårdslandet till maskarnas förtjusning. Sedan fick tomatplantorna från växthuset möta sitt öde i komposten. De har bjudit på många goda tomater under sensommaren. Längtar redan till våren när man får se allt spira igen! Min fikonplanta får stå kvar i växthuset lite till, den ska fälla alla löv först innan den får åka skottkärra för vinterförvaring i jordkällaren. Det är mycket skom ska fejas och ses över så här på höstkanten, innan vintervilan tar över...

fredag 21 oktober 2011

Fredagsmys...


...ännu en jobbvecka är till ända. Trött i huvudet... Men nu är det fredag, tid hos frissan, nyklippt, härligt! Ska ta en lång promenad under tiden dottern har extraspelnig på sitt instrument ikväll ,muskelansträngning, skön trötthet , soffan och stickningen! God kväll!

söndag 16 oktober 2011

Dimmgrått...

var vädret på morgonen då jag vaknade. De dröjde innan solens strålar kunde skingra dimman, lagom till efter middagen kom den. Hade då farit runt i alla stans butiker för att finna ett nytt däck till dotterns cykel. Fann till slut vad jag sökte. Bytte däck i solsken, strålar som fortfarande värmde. Njutbart!
Tog sedan spade och sekatör för att göra det jag borde gjort för länge sedan, rensa bland mina hallon. En förvuxen vild djungel blandat med massor av ogräs. Slet, grävde och klippte. Gick fram som en bulldoser, det sista såg jag knappt vad jag gjorde, det skymmer snabbt nu! Ryggont på köpet! Varm dusch och 15 minuter på spikmattan. Relax och som ny igen!
Fick ork att sticka klart dotterns beställda vantar dimmblågröna... traditionell lovikkamodell. Glad dotter slipper kalla fingrar!

lördag 15 oktober 2011

Lite höstpynt...


Idag har de flitigt blommande pelargonerna fått lämna plats åt lite ljung och cyklamen i krukan vid dörren.
Dottern tog också ett eget initiativ och skapade två spöken till entrén. Två förvuxna squash fick sätta livet till då de blev urgröpta och urholkade med ögon och mun.
Har också mekat med dotterns cykel eftersom hon fått punktering i veckan. Typiskt att det var bakhjulet, alltid lite svårare att få bort. Det var dags att köpa nytt, fann jag då jag monterat bort det hela. Det får bli en uppgift för morgondagen.
Då det blev för kallt att vara ute drog jag mig in och fortsatte på benvärmarna jag började på igår kväll. De kommer att passa perfekt till mina låga gröna kängor. Garnet är med det passande namnet Boots från Shoppel Wolle, 44% lammull,42% merc. bomull och 14 % nylon.

onsdag 12 oktober 2011

Två tjocka nya snurredutter!


Ja, på kort tid har jag åstadkommit två nya halsvärmare. Ja egentligen värmer de mer än så, både axlar och hals. För de blev verkligen stora och "muffiga". Men det är bra, för det behövs när kylan sätter in.
Den första jag gjorde var i Eskimo. Jag stickade på rundsticka nr. 12 och la upp 140m. Sedan körde jag mosstickning, en avig en rät med 5 nystan och slutligen maskade jag av. Den andra jag gjorde var också på rundsticka nr 12. Men här la jag upp 125 maskor. Ville ha den något mindre. Här valde jag att sticka vartannat varv rät och vartannat avigt. Garnerna jag har använt till den lilablå är: 1 nystan Andes 100g (Drops) och 3 nystan Diva (by Permin). Fyndade det senaste garnet på rea och blev helt såld på färgkombinationen. Tyvärr blev färgerna missvisande i höstsolens sista strålar och de kommer faktiskt mer till sin rätt i skuggan av fotografen. Har faktiskt en tredje på g, den blir i rosa/rost/lila.

söndag 9 oktober 2011

Jag har numera...


en mössa med knappar! Randig är den också. Jag gillar ränder, har jag konstaterat. Garnerna jag använt är från Järbo Garn: Fantasi, ett flerfärgat garn i 50% ull/50%akryl och Saga enfärgat i 100% ull. Kronan på verket är knapparna i matchande färger. Jag är riktigt nöjd, och varm om öronen!

måndag 3 oktober 2011

Nu är den...



helt färdig! Med knappar och allt. Passade på att fixa det sista när jag var på resa i helgen till svärföräldrarna i Karlshamn. Där var vi på kulturnatta och tittade på massor av underbar konst bland annat. Men det får jag skriva mer om en annan gång. Jag är jättenöjd med koftan. Den har bra passform och är supermjuk! Passade på att fotografera den ute vid min underbara benvedsbuske som fullkomligt lyser med sina rosa och röda höstfärger. Fantastisk!