onsdag 27 juli 2011

Att pilla...


luddet mellan tårna är väl en förträfflig semestersysselsättning?! Jag klarar det ett tag men sedan får jag något oroligt som kryper under huden, här kan du bara inte sitta eller ligga och ta igen dig. Du måste ju göra något, något nyttigt... Dessa känslor har gjort att jag i två dagar har grävt, rensat, klippt, rotat och kraffsat runt i en del av mina rabatter. Största uppryckningen har det blivit under vinbärsbuskarna där allt ogräs nu är borta och ny fin täckbark ligger på plats. Täckbark är en bra uppfinning som hjälper till att hålla ogräset borta.
Jag tog en njutarrunda i går kväll i trädgården och beundrade mitt verk och fotograferade lite av mina blommor. Mest fascinerad är jag nog av min ena riddarsporres färg. Den är helt fantastiskt lilablå. Nästan självlysande! Tyvärr har den inte så många blommor i år eftersom rådjuren har varit och kalasat på många knoppar lite överallt i trädgården.
Jag måste också passa på att berätta om mitt senaste "lyckorus". I lördags var jag och sprang 200m i Halmstad med 17 andra tävlande seniorer. Det häftiga var att jag fick den tionde bästa tiden och nytt personligt rekord på 27.05 s! Att jag, 43 år gammal kan spöa 19-20 åringar när jag egentligen skulle kunna vara deras mamma. Detta ger mig sparring, styrka och glädje att träna mera.

fredag 22 juli 2011

Kärleksknutar


Det har kliat i fingrarna sedan jag färgade det entrådiga ullgarnet för några dagar sedan. Har funderat fram och tillbaka på vad jag ska göra. Fick tankarna på en sjal jag sett hos Eks lilla bod med kärleksknutar. Har provat det en gång innan men då repade jag upp, tyckte inte det blev snyggt. Men nu har jag tunnare garn, härligt melerat! Detta passade perfekt, blir precis lagom stora rutor och lite fluffigt..

söndag 17 juli 2011

Glad påsk!



Nej, jag har inte blivit tokig! Men jag har använt årets inhandlade äggfärger för att färga garn. Perfekt inomhusaktivitet när regnet skvalar där ute. Materialet till detta har alltså funnits här hemma och bara väntat på det rätta ögonblicket och idag inföll det! Tips på hur jag skulle göra har jag hitta på sidan Novisen handarbetar.
Det är inte ett dugg svårt och jättespännande! Här färgade min dotter alla regnbågens färger på samma härva. Garnet vi har använt är entrådigt ullgarn. Denna härvan var vit ull.
Här färgade jag med grönt, gult och blått. När jag sköljde garnet så la det sig i läckra vågor.
Lagom till vi var klara så tittade solen fram och vi rusade ut för fotografering på stenmuren i solen. Den sista härvan jag vill visa er färgade jag med lila, grön och blå på ett ljust gråmelerat garn. Då fick jag naturligt lite dovare färger. Vi får se vilken härva som blir favoriten när de har torkat...


fredag 15 juli 2011

Med näsan i backen!


Efter gårdagens evinnerliga regnande och innesittande, vaknade jag idag med myror i brallan. Jag måste ut och röra på mig var första tanken. Frukost inmundigades och sedan var det promenadvänliga kläder och skor på. Det skulle bli en rask promenad var det tänkt. Jag gick ut "hårt" och konstaterade glatt att faktiskt solen tittade fram ibland. Men jag kom inte långt förrän min svampblick började irra längs vägkanten. Det är som förgjort, jag kan inte passera utan att plocka. Men jag övertalade mig själv att, gå nu rundan raskt så kan du plocka sedan!? Det höll inte hela vägen kan jag berätta. Jag hade svamp i fickorna när jag kom hem! Men jag hade ju passerat en hel del svamp så det vara bara att ta hinken med mig denna gång och gå igen. Då jag sitter och plockar på ett ställe passerar en annan motionär. Hon undrar förvånat, finns det redan svamp?! Hon hade hittat en liten rackare som hon höll i handen. Ville knappt visa min hink... Det finns ju tryffelhundar, jag är nog en kantarellsniffare!

tisdag 12 juli 2011

Jag känner för...

ett UFO! I går kväll tog känslan tag i mig och då var det bara att hänga med. Hade avstannat någon gång förra sommaren strax innan det var dags att maska av för axlarna, tror jag?! Dumt att inte göra en markering i sitt mönster men det var troligtvis något annat som kom i vägen den gången jag tog en paus från arbetet... Men nu är jag i gång igen. I ett huj avslutade jag axlarna och fortsatte med frenesi att lägga upp för ena framstycket, hade knappt tid att gå och lägga mig! Härligt att bara ge sig hän. Somnade gott, för att vakna och kasta mig över stickningen nu igen på morgonen. Det gäller att smida medan järnet är varmt säger man ju. Det ska bli en väst till slut från boken MISTY av Kim Hargreaves. Den innehåller många fina modeller jag vill sticka... Pust!
Vadan detta ryck att ta tag i ett UFO såhär?! Jo förra veckan gjorde jag den veckans goda gärning och städade husets stökrum ( jo, det går under den benämningen hos familjen) Då hittades ett och annat kan man säga. OJ, vad garner jag har! Och ett och annat UFO! Den svarta västen blev den som fick mig att göra en avstickare från allt det rosa.
Hittade även en färdig sjal som jag stickat i garnet Boots från Schoppelwolle. Det är en härlig kvalitet med 44% ull, 14% polyamid och 42% bomull. Modellen jag använt är en favorit från Garnstudio. Här får en av döttrarna manekänga...

fredag 8 juli 2011

En dag...


Har varit på en tripp till Oskarshamn av alla platser på jorden. Det var inte fel alls! Tog dagen som den kom och resans mål var kvällstävling på 100m och kula. Glad och lycklig över resultatet som putsades ytterligare. Kroppslig harmoni att kunna göra och lyckas... Det glädjer mig helt otroligt!
Gjorde stopp på vägen både hem och dit. Slottsruin vid Sävsjö gav fina foton, örtagård med vackra växter i Virserum. Tittade även på fin textilutställning där mina kollegor Ann och Maria är med och visar sina alster. Kul! Vill göra lite reklam för deras SLÖJDAKADEMI där du kan vara med och få olika typer av utmaningar om du gillar att slöjda. Nu handlar deras utmaning om mellanrum.
Håller just nu på med boken En dag av David Nicholls. Den handlar om Emma och Dexter vars liv vi får läsa om under en och samma dag (den 15 juli)men under 20 år. Han inleder del ett med följande text:
"Det var en minnesvärd dag för mig, för den förändrade mig mycket. Men, det är detsamma med varje liv. Föreställ dig en utvald dag som plockas bort ur det, och fundera över hur annorlunda dess bana skulle blivit. Stanna upp, du som läser detta, och fundera en stund över den långa kedjan av järn eller guld, av törnen eller blommor, som aldrig skulle fjättra dig om det inte hade varit för den allra första länken på den där minnesvärda dagen." av Charles Dickens
Tänkvärda ord tycker jag.

fredag 1 juli 2011

Mitt liv är rosa!


Jag har precis upptäckt att jag precis har påbörjat mitt andra nya rosa stickprojekt! Varför hålla sig till ett? Det är frågan som jag alltid ställer mig när jag sticker näsan i den ena påsen efter den andra och ser en massa påbörjade saker...
Nu ska det bli en väst där jag köpte garn och mönster i den underbara butiken i Köpenhamn, Sommerfuglen. Då jag stickat ett tag (faktiskt) slog det mig att båda stickningarna har samma färg. Ni tror väl inte jag är klok?!
Just nu är min trädgård fylld av allehanda rosa blommande pioner, det är den rosa tiden på
mitt år har jag just konstaterat. I år är jag hemma och njuter av härligheten, brukar missa den magnifika blomningen då jag brukar vara på målarkurs vid denna tiden. I år har jag tagit paus från kursen. blir ett och annat penseldrag här hemma. Motiv fattas ju inte... Det kanske blir något rosa!?