fredag 22 april 2011

Totalt leabruten!

Det hade varit betydligt enklare att bara släppa en bomb i trädgården och låta den sköta omplantering och växtflytt! Men skam den som ger sig, varför göra någonting enkelt?! Har gnetat hela dagen på alla fyra och flyttat och delat växter enligt alla konstens regler. Gissa om jag har en kropp som värker i varje fiber! Undra om jag kommer ur sängen i morgon? Mina armar och nypor är som spagetti, orkar inte hålla i en enda liten sticka. Får nöja mig med att titta på de härliga påskstrumporna som är på gång. Läckert randiga! Bilder kommer...

torsdag 21 april 2011

Det sprudlar av...

skönsång i buskarna så här års, älskade fågelkvitter! Glädjespridarna har fullt upp med att hitta sig en partner och någon stans att bo. Har ägnar förmiddagen åt att färdigställa och hänga upp 5 nya holkar i vildhörnet av vår trädgård. Det var många av de gamla som hade gjort sitt och fick åka till tippen för några veckor sedan. Efter lång vinters matning så är det många fåglar som håller till i och runt trädgården.
Barnen hjälpte mig att piffa upp några av dem. Hoppas bara nu det blir några som vill flytta in i dessa nya boningar. Annars har jag mest krypt runt på alla fyra och klippt bort massa gammalt bös i rabatterna. Det nya har ju så bråttom att komma upp...

söndag 17 april 2011

Det ultimata påskgarnet...


är funnet! Trots namnet (Frost) det bär så tycker jag att färgerna talar för sig själva. Det ska bli strumpor av det. Jag bara älskar att sticka strumpor. Det blir åter ett par från tån och upp.

Just nu tar jag paus från utejobb. Vänta på bröd i ugnen. Det ska bli gott till kvällen med nybakat.

Ute har jag slutfört min rosengrotta som jag påbörjade på sensommarn förra året. Det är som en stor pergola där jag har en fantastisk honungsros som växer över alla breddar. Får nog skära ner en del av den för att kunna hantera den.

Det är helt underbart att åter kunna vara ute och gotta sig i vårsolen.

söndag 3 april 2011

Apor, ugglor och blommor!
Ja, så har dagen sett ut för mig. Och de har förekommit i massor, nästan så man blir lite yr. Men det bästa av allt är att man blir glad av dem också. Vad pratar jag om?

Mina nästan bortglömda tyger har äntligen hamnat i saxens klor och under overlockens nålar. Jag har sytt mig tre nya tröjor av bara farten.

Det var länge sedan jag hade symaskinen framme. Men jag har blivit sugen på sista tiden på jobbet när mina elever har gjort den ena skapelsen efter den andra. Det är också ett perfekt sätt att få utlopp för sin kreativitet när man har ont i armen och inte kan sticka som man vill.

Det blev tre olka modeller. Aptröjan gjorde jag med 3/4 ärm och längre bak och uppsvängd fram. Blomtröjan blev som en vanlig t-shirt med lite vidd.

Uggletröjan blev som en vanlig tightare top. Jag blev supernöjd med alla tre. Det är inte utan att man längtar till lite varmare väder så man kan ha kortärmade tröjor. HOHO!