lördag 30 oktober 2010

Tittut!
Matchande vantar har det blivit till den ljust lila mössan. De är gjorda i samma teknik som mössan men med en fläta på handloven. De sitter också på jättebra. -Ja, de är väl det man får fortsätta med, att sticka vantar och mössor. Lillsyrran vill också ha! Och det är ju den tiden nu...

fredag 29 oktober 2010

Hallowen...


här kommer jag! - sa minsta dottern och klädde ut sig till spindel! Hon blev riktigt lyckad och läskig tycker jag. Var tvungen att visa er hennes utstyrsel. Bäst var kudden på baken som inte syns på bilderna. Den pryddes av ett rött kors. En äkta korsspindel! Busa och mys i höstmörkret!

söndag 24 oktober 2010

Mörkt och ljust lila...


är färgerna som döttrarna till slut valde på sina mössor. Här kommer bilderna på dem. De blev supernöjda!
Mössorna var riktigt roliga att göra. De blir fasta och fina, inget sladdrigt elände som knappt vill sitta på.
Nu ska jag försöka göra tumvantar med samma trevliga fläta.
Hoppas det blir bra passform på dem också. Det bir ju väldigt bra för allt är ju i resårstickning.

lördag 23 oktober 2010

Mössproduktion...

Ja,det är det man får ägna sig åt när regnet strilar ner hela dagen och bygget över trappen bara står och väntar. Frustrerande, det liksom kryper i mig när jag inte får färdigställa det jag ha ställt in mig på. Så dagen har istället ägnats åt att sticka mössor till döttrarna i Drops garn Fabel. Fick tipset av min kära kollega Ann. Hon har hittat mönstret på petraO:s blogg. Helt perfekt mönster på mössa. Sitter som en smäck, sluter åt om huvudet och är dessutom supersnygg!
Ja det har blivit några turer till tvättstugan också mellan varven. Typiskt regnjobb!
Nu ska jag sticka lite till! Bilder kommer.

söndag 17 oktober 2010

Så lika...


men ändå så olika. Av samma nystan garn (Delight från Garnstudio) har det blivit en massa olika rutor. Som ni säkert har upptäckt så har jag helt och hållet snöat in på virkning trots att det bara är höst. ;-D
Riktiga höstfärger! Det ska bli en halsduk till slut. Funderar om jag ska göra den 2 eller 3 rutor bred?
På mitt andra virkprojekt är det trådfästnig som gäller, inte alls lika kul som att virka nya rutor... Måste komma på en bra avslutning runt också, som binder ihop det hela!
Har annars haft en fantastisk bygghelg på mitt tak över trappen. Strålande sol, så gott som vindstilla och jag har fått en massa gjort. Nu ska bara plåten på plats och några vindskivor. Håller alla tummar jag har på att vädret är med mig nästa helg också.

söndag 10 oktober 2010

Träningshelg...

Ja, det är precis vad det låter som. Har varit två dagar i Jönköping och fått lära mig mer om friidrott. Hur man lägger upp träning för olika åldrar, vad ska man äta, styrka, koordination, spänst, löpskolning, stretch mm. mm. Ja, vi fick prova övningarna själva också!!! Med resultatet att man känner sig som ett kassaskåp, rörelseförmågan är "något" begränsad. Och jag som trodde jag var relativt vältränad. ;-) Det finns alltid nya muskler att upptäcka!
Turen var på min sida denna gången och jag slapp att köra. Vilket innebar massor av handarbetstid = njutningstid. Jag kunde virka på mitt senaste projekt, rutor i garnet Delight från Garnstudio. Har just nu kommit in i ett "virkstim". Bilder på rutorna som blir väldigt olika pga. garnet får ni se en annan gång.
Varför slutför jag inte ett projekt innan jag tar mig an ett nytt?

söndag 3 oktober 2010

Snickeri, snickera tralala...


Sakta men säkert växer mitt takbygge över trappen. Det är en utmaning att pröva något nytt.
Man får klura ut nya lösningar efter hand. Sånt gillar jag! Det har varit två blåsiga dagar.
Fyra stolpar är resta och jag har börjag kapa på lockläkten på väggen för att kunna sätta upp en regel där som ska kunna bära takkonstruktionen.

På handarbetsfronten så fortsätter jag med att virka ihop alla mina blommor. Jag tror att det blir riktigt bra, vi får väl se... i tanken är jag redan flera projekt framåt i tiden, varför är det alltid så???

Längtar till den 20 n0vember då jag ska åka för dagen till Köpenhamn, kanske någon kan tipsa om mysiga saker att göra där?