måndag 27 september 2010

Ibland lönar det sig...


att vara klåfingrig och nyfiken! Jo det ni ser på bilden är min kamera. Jag har fått igång den igen. Jag tog helt enkelt och skruvade itu den, och vipps så åkte zommet in och allt fungerade precis som vanligt. Gissa om jag blev glad?! Svårt att beskriva faktiskt. Tji fick kameragubben på affären som tyckte att jag genast skulle köpa en ny. ;-)
Nu är det fritt fram att fota igen!

söndag 26 september 2010

Min trotjänare...

har lagt av!!!!! Jag menar min kamera. Zommen stannar ute hela tiden och det går inte att fotografera med den. Snyyyyft! När jag äntligen hade börjat bli kompis med både den ena och andra finessen. - Lika dyr att laga som att köpa en ny, var svaret jag fick av affären när jag visade den. Vad ska man då välja? För man är ju beroende av en kamera, inte minst när man bloggar, för det blir mycket roligare att kunna visa lite bilder.

Vad pågår hos mig? Har ägnat helgen åt att handla virke och plåttak för att bygga ett regn och snöskydd över en trapp som vi har ute som går ner till källaren. Där är alltid en massa fukt i trappen och det tar sig även in i källaren. Började snickra idag, oj vad många muskler man har i armar och rygg som man inte använder annars.
På garnfronten är det virkning som gäller. Har fortsatt med mina blommor som jag visade i förra inlägget. Har virkat upp tre nystan nu så jag har en hel massa blommor och med dem en hel massa trådar att fästa också!!! Inte världens roligaste arbete. men för varje fäst blomma närmar jag mig stunden jag ska få virka ihop dem alla. Jag längtar...

fredag 10 september 2010

Fantastiskt garn!Ja, så har jag äntligen varit och besökt min lilla älsklingsplats på jorden! Mitt garnparadis! Eks lilla bod i Hjällshammar utanför Värnamo. Jag går aldrig tomhänt därifrån. Idag fann jag värdens härligaste garn. Sandnes minduett, en blandnig av 55% bomull och 45% merinoull! Ja, ni fattar själva!!! Supermjukt och härligt. Jag kastade mig på datorn när jag kom hem, för jag vill virka. Men jag hittade inte vad jag sökte riktigt. Det fick bli en blomma istället från min virkbok, en bok jag verkligen kan rekomendera. Många olika blommor och figurer i olika former.

Nu ska det bli massor av blommor, de ska fogas samman och bli.... Det får ni se senare.

söndag 5 september 2010

Spring i benen..

har jag haft i två helger nu. Och det har gått alldeles underbart bra! Lyckades till och med putsa rekordet från förra helgen lite till. Denna helgen var det veteranDM på 200m.
En tävlingsform jag verkligen kan rekomendera, alla pratar, skojar och presterar efter sin förmåga. Hoppas jag är lika pigg när jag är 80 år som mannen som sprang både 200m och 1500m.
Det blev ett guld till mig, men jag var ju ensam i min klass Kvinnor40, så har du spring i benen så är du välkommen att vara med så vi blir lite fler girls.På stickfronten är allt nattsvart. Både garnet och min förmåga att förstå engelska beskrivningar! Konstaterade för mig själv att det nog första gången jag faktiskt stickar något i svart. Det är riktigt svårt att se ibland, är det synen som håller på att svikta, eller???
Bara att ta nya tag, göra om göra rätt!!!!