lördag 28 augusti 2010

Tunika klar!

Ja, den blev klar till slut min tunika i bomull/lin från Drops. Jag blev nöjd när jag hade sytt ihop den. Var lite skeptisk då jag höll på med halsringningen, fick det inte och stämma. Fick hitta på en liten egen lösning, ibland går det lika bra. Ibland går det inte alls. Men denna gången fick jag ihop det.
Passade på att fotografera tunikan utomhus med dottern som fotograf. Men vilket ösregn det kom! Bilden blev därefter, svårt att hålla kameran still när regnet piskar.
Ska det här regnandet aldrig ta slut??? Det är knappast man minns den varma sommaren som var!? Snyft! Jag älskar värme och sol!
Annars har jag tillbringat hela dagen utomhus faktiskt, det är friidrott på programmet hela helgen. I morgon ska jag själv springa 200m, för första gången på tävling på 25 år! Ni får hålla alla tummar ni har på att jag tar mig i mål!

lördag 21 augusti 2010

Jag behöver hjääääälp!


Som ni säkert har märkt på mitt bloggande så stjäl arbetet mycket tid just nu. Jag har ändå försökt hinna med lite sticke. Har färdat en tunika i bomull/lin. Bilder på den kommer senare.
Jag har även försökt att ta mig an ett nytt projekt med engelskt mönster, men det tog stopp redan på första raden efter uppläggningen. Skit också! Mönstret är av Kim Hargreaves, Misty in light and shade.
Därför behöver jag er hjälp! Det är bakstycket till västen på bilden ovan jag har försökt att börja på. Jag har lagt upp 97 maskor.
På varv ett lyder mönstret sähär: K1, P1, K1, P0, wrap next st(by slipping next st on left needle onto right needle, taking yarn to opposite side of work between needles and then slipping same st back onto left neddle - when working back across wrapped sts, work the wrapped st and the wrapping loop tog as one st) and turn.
Jag har gjort så här: 1rät, 1avig, 1rät, ingen avig, men vad händer sedan?
På nästa varv ska jag bara sticka 1rät, 1 avig, 1 rät, ingen avig.
Jag förstår att det är en maska jag ska lyfta över och tillbaks, men hur ska jag sticka den och ska jag göra det på detta varvet?
Finns det någon som kan hjälpa mig???

fredag 13 augusti 2010

Så ljust är livet...


och framför allt mina tre fönster i vardagsrummet. De har bytt skepnad. Jag är jättenöjd, det blev ett helt nytt rum med det vita. Nu ska jag fortsätta utomhus om jag får vädrets makte med mig. Just nu skiner solen i alla fall! Bara att kasta sig över färgpyts och penslar och ladda med något bra i mp3-spelaren så går det som en dans. Peptalk, peptalk!!!!!

Har mjukstartat och precis jobbat mina två första dagar efter semestern. Faktiskt ganska skönt att komma igång lite lätt. Nästa vecka blir det mer på riktigt. Man kan inte klaga efter denna sommaren, jag har hunnit lite av varje men ändå inte allt som jag hade tänkt mig. Det är ju tur det så det finns lite kvar att ta tag i till hösten. Ha,ha! Precis som det aldrig kom upp nya idéer i skallen på mig. Det finns mycket man vill förverkliga...
Det är så roligt att leva för då får en si hur det går!

onsdag 11 augusti 2010

Så nöjd, så nöjd!

Ja, jag blev verkligen nöjd med min Entomology. Den blev verkligen mjuk och härlig i garnet jag gjorde den i. Garnet heter Pimabomuld och är ekologiskt och handfärgat. Färgen heter Havsblå. Man fick ju inte sitta och slösticka för då blev det fel, ögon och hjärna på skaft hela tiden! Är inte så van att sticka sjalar med mycket hålmönster.
Närbild på mönstret.

Nu tar jag igen mig med min tröja jag började på tidigare i sommras.Det är betydligt lättare stickning. Bara en ärm kvar, sedan dags för montering.
Annar så har sammlaren i mig vaknat igen. Ja, egentligen så finns den väl den instinkten hos mig hela tiden men ibland vilar den... Men inte nu!Tänk vad mycket gott och härligt naturen har att bjuda!!!!

måndag 2 augusti 2010

- Målar du?

Den frågan fick storasystern av sin lillasyster och hon svarade - ja. Det dröjde en liten stund och den lilla systern ställde samma fråga,- målar du? -Ja, svarade storasyrran igen. Det gick ytterligare en stund och samma fråga ställdes , -målar du? Ett något mer besvärat -JA hördes. Tiden gick lite till och frågan upprepades av den lilla systern, -Målar du? -JAAA!!!! blev svaret, riktigt irriterat!

Ytterligare en gång ställde lillasystern frågan, -Målar du? Och då var storasystern nära upplösning och skrek -JAAAAAAAAAAA!!!!!!

Då konstaterar den lilla systern glatt , - DU MÅLAR!

Denna lite roliga episod såg jag för många år sedan på TV, där någon hade skickat in sina hemvideos.
Det är väl syskonkärlek man kallar det, det ständiga gnabbet syskon emellan.

Måla, ja det är det jag håller på med just nu. Är det inte ute så målar jag inne. Det har blivit mest inne, eftersom det har regnat en hel del sedan jag började tvätta väggarna ute. Men det är ju bra allt som blir gjort.

Inne är det fönstrena i vardagsrummet som får sig en omgång. Tidigare har de varit brunlaserade som ni ser på bilden. Det krävs sina strykningar innan allt det bruna är täckt. Men ljust och fint blir det!

På stickfronten kämpar jag med min Entomology-sjal. Varven börjar bli långa nu, och det är inte alltför mycket kvar på nystanet. Vill bli klar...