lördag 29 maj 2010

Tredje gången gillt!


Min röda stickning bara jäklas med mig, eller är det jag som inte har huvudet på skaft när det händer?! Jag har fått repa upp igen! Upptäckte att jag hade stickat knäppkanten fel, kunde inte bara strunta i det för det såg jättekonstigt ut. Har i alla fall lyckats åstadkomma ca 7 cm idag då jag åkt bil fram och tillbaka till Tranås. Varför var jag där? Jo, ännu en friidrottstävling där jag fick njuta av flera fina resultat. Det var Lag-UDM för flickor 13 (alla i vårt lag är bara 12 år). Vi ligger trea efter första omgången. Därav alla dessa glada miner i laget! Vilka supertjejer! Grattis!

söndag 23 maj 2010

Och så tar vi det från början...


Ibland får man bara repa upp allting och börja om från början :-( Tyckte att det inte stämde när jag kommit upp ca 12 cm på spetsmönstret på koftan. Fick för mig att jämföra mönstret på nätet i förhållande till vad som stod i mönstertidningen. Och mycket riktigt fick jag mina misstankar besannade, där var en ändring gjord på mönstret. Blä!
Bara att ta nya tag! Har för övrigt haft en underbar dag på Finnvedsvallen och bevittnat en hel rad nya personliga rekord som satts av mina döttrar. Gissa om jag gläds med dem! Grattis tjejer!

fredag 21 maj 2010

På nära håll...
Jag säger det en gång till, ogräs är vackert! Och tiden springer ifrån mig (det oroar mig som "gammal" sprinter :-). I år har jag liksom våren skyndat långsamt. Vad har jag hunnit? Efter inspektion i trädgården konstaterade jag snabbt att det hänt mycket och lite till sedan jag senast var aktiv med att klippa bort fjorårets "bös" på perennerna. Det var ett tag sedan som ni säkert med mig konstaterar. Det finns alldeles för mycket roligt i mitt liv, jag vill göra så mycket! Sticka, måla, trädgård, träning, friidrott och mycket mer. Sedan finns det ju en massa måsten som inte är lika roliga. Man får ju prioritera, och varför inte det roliga?! Man lever ju bara en gång... Jag håller tummarna för en regnfri dag i morgon, för då blir det trädgård för hela slanten!

Ogräs?! Men ack så vackert!


När jag kom hem idag från jobbet föll ögonen på vår gräsmatta! Den har levt sitt eget liv sedan snön lämnade den. Helt plötsligt ser jag en blommande äng, så otroligt vacker, alldeles för hjärtskärande att köra gräsklipparn över. Det får vänta någon dag till... Vilka små underbara skapelser!

söndag 16 maj 2010

Fint garn att vinna!


Tant Kofta har utlottning på sin blogg av material till hennes under-bara axel-värmare, pröva lyckan du med! Det är en blogg som är väl värd att läsa för man får många härliga tips och ideér!

lördag 15 maj 2010

Varför får jag fnurror på tråden?


Äntligen har jag kommit igång med min vårstickning! En kortärmad kofta i Muskat. Men det har blivit lite smolk i glädjebägaren för när jag stickar vill garnet hela tiden fnurra och tvinna sig. Det är väldigt irriterande. Det blir hårda fnurror och jag får med jämna mellanrum låta dem tvinna upp sig genom att hålla stickningen över marken och vänta tills det är färdiguppsnurrat. Är det någon i detta avlånga land som kan komma med något råd, varför gör det såhär?

lördag 8 maj 2010

Vantar i maj!


Och de behövs fortfarande, det är det värsta! Jag köpte två nystan Silk Garden från Noro färg 87 och de räckte precis till två vantar. Jag fick ca 1 meter garn kvar när jag fäst allt och var klar. Perfekt tilltaget! Nu har jag bara ett projekt till som ligger färdigstickat och väntar på montering. Det är tröjan i Delight som jag kämpat med under våren. Får samla mig under dagen och se om jag orkar ta itu med det till kvällen. Har en del annat att stöka med under dagen eftersom vi ska ha kalas i morgon. Annars längtar jag bara efter att få starta koftan i Muskatgarnet som jag visat innan på bloggen. Lite vårstickning!

torsdag 6 maj 2010

Trött och frusen...

ända in i märgen! Jag hatar att vara trött och inte orka. Denna veckan har varit som att simma i sirap, allt tar emot att göra. Och det är så herrans kallt! Fick tända brasan när jag kom hem och sätta på en tevatten. Sedan var det inte svårt att slumra till i soffan. Jag som skulle tränat... Det kommer fler dagar!

söndag 2 maj 2010

Norovante i gröngräset.


Ja, vantar mitt i maj, med körsång och fågelkvitter.Var tog april vägen? Kanske lite fel projekt nu men så kul att göra. Lagom svåra och med godisfärger... Har spenderat helgen med ett gäng ungdomar på träningsläger i friidrott. Ännu en av mina passioner! Jag älskar rörelse i alla former. Mycket frisk luft, träningsvärk, och glada skratt! Det är helt underbart och få vara med och se när de lyckas och testar nya grenar och följa deras utveckling. Ett underbart sätt att ladda mina batterier.
Vi somnade gott i går kväll och kommer säkert att somna ännu lättare ikväll efter att ha blivit solbelysta hela dagen. Jag älskar våren!