söndag 28 mars 2010

Barntröja anno 1955!


Vi har ett perfekt tröjmönster till baby som gått i släkten. Min mamma gjorde sådana tröjor till mig, jag har gjort det till mina barn. Nu väntar vi tillökning på jobbet, så jag är i full gång att sticka. Jag stickar i Fabel, färgen hoppas jag passar både kille och tjej. Jag kommer att dela med mig av mönstret framöver. Superpraktiskt att börja uppe vid halsen och jobba sig neråt. Behöver bara sy ärmsömmarna när den är klar. Kul att sticka något som går snabbt!

onsdag 24 mars 2010

Jag är värd en belöning!

Ja, stickning kan faktiskt var en belöning. Även om inte alla tycker det så är det så för mig. Att få sitta en stund i soffan och bara låta händerna jobba med stickorna och hjärnans tankar bara kan få fladdra fritt. Varför ska jag belönas då, kanske du undrar? Har precis suttit i 2 timmar och skrivit omdömen om mina elever. Man vrider och vänder på orden för att få fram rätt budskap, så att de ska peppas till att prestera ännu bättre. Vad det har ändrats, nu ska allt vara fokuserat mot olika mål...
Nej, soffhörnan nu kommer jag! Och vid lite eftertanke så har jag ju också satt upp ett mål, att bli klar med min tröja! Så jag får börja på något nytt...
Fast i kväll är stickningen utan mål, bara en njutning!

söndag 21 mars 2010

En väska till..är på väg att födas. Jag började med att brodera lite på väsklocket. Inspiration fick jag av fodertyget jag ska ha inuti.Kanske i lite puttinuttigaste laget för att vara mig, men va fanken. Ibland är det bara något som vill ut.
Ps. Jippi jag är äntligen uppe vid ärmhålet på ärm nummer ett till min tröja.

En riktig väskdag!Oj vad vi har gjort väskor idag, ena dottern och jag. De är inte riktigt klara ännu. Det fattas axelband på dem. Jag har sytt upp den röda i bävernylon för att ha i slöjden och visa, jag ska slå i öljetter i ovankanten och trä i ett axelband som går att dra åt med. Dottern har gjort en blommig till sig. Även hon ska fixa ett axelband. Kul att fräsa loss lite på symaskinen emellan allt stickande.

lördag 20 mars 2010

Det som göms i snö...
nej, riktigt så illa är det inte. Men jag hittade detta projekt i en av påsarna vid soffan. Det har kommit lite annat emellan kan man säga. Ibland bara måste man ta en paus i arbetet. Men nu har jag tagit upp det igen, det ska bli en tröja me lite större krage tror jag. Garnet är Delight från Drops. Har precis börjat på en av ärmarna. Men upptäckte ju då att randningen blir en helt annan eftersom ett varv inte är så långt som runt kroppen. Man kunde ju ha tänkt på detta innan, men det gjorde inte jag! Det får bli denna designen. Vill bli färdig snabbt, så jag kan få börja på något mer vårigt!

söndag 14 mars 2010

Tävlingsdags!


På denan sidan kan du finna mycket fina saker och även tävla!

Garnförklaring...


Ni kanske vill veta vilka garner jag har använt till halsduken?! Volangen är stickad i DROPS Alpaca och halsduken är stickad i ett handfärgat garn som är från Araucanía, Ranco Multy. Jag hittade det i höstas då jag var i Stockholm, i en mysig stickbutik i Gamla stan.

Oj, vad vårsolen värmer!
Har precis tagit mig en stärkande vårpromenad med familjen. Det var riktigt halt på sina ställen så vi fick gå försiktigt. Passade även på att ta några kort på mitt senaste alster. Volangen var värd alla besvär. Den sätter verkligen piff på det hela, tycker jag!

lördag 13 mars 2010

Kan det bli fler maskor än på en "citron"?

Jo, bevisligen kan det bli det. Har i två kvällar kämpat med en vollang runt en scarf för att piffa upp den lite. Gissa om det blev många maskor. Jag tror jag maskade av i 2 timmar?! Ni får se bilder i morgon, det blir så dåliga bilder med blixt. Har precis genomlevt en mardrömsvecka med kräksjuka för hela familjen och med allt vad det innebär. Hoppas att yngsta dottern är riktigt fri ifrån det i morgon.
Tyvärr blev det inget garn i Göteborg förra helgen, men det blev många fina friidrottsresultat som jag fick njuta av istället. Nu hoppas vi bara att Christian Olsson presterar bra i morgon också! Honom såg vi förresten live i Göteborg och döttrarna skaffade autografer! Sov gott!

fredag 5 mars 2010

Göteborg, här kommer jag!

Jippi, jag ska till Göteborg i helgen. Mina barn ska tävla i friidrott. Jag hoppas verkligen att jag hinner dra en repa på stan och titta in i någon garnaffär. Inte för att jag behöver något mer garn, men det är ju alltid kul att "titta". Vi får ser vad det blir?
Passa på att njuta av solen, våren är på väg, jag lovar!

måndag 1 mars 2010

Goa pulsvärmare!

Tack Ann! De var jätteroliga att göra. Ni hittar mönstret på Anns sida.http://iloapp.nannox.net/blog/skaparlust?ShowFile&doc=1236881597.doc Jag gav dem till en frusen kompis i födelsedagspresent. Krya på dig M.