söndag 28 februari 2010

Rakt in i något nytt!


Har haft ett garn som legat och väntat sedan jag var i Stockholm i höstas. Nu har det legat klart sig och jag vet vad jag ska göra med det. Här får du se början...

Mer Lime än Citron!
Äntligen klar! Höll på tills jag hade förbrukat alla mina 100 gram dvs. hela lördgskvällen. Fy vad många maskor, vet inte om jag kommer att göra om det. Den faller snyggt runt axlarna i alla fall. Kanske i färggladaste laget också, men det är väl det man behöver innan våren kommer på riktigt?!

fredag 26 februari 2010

Just nu tungt i OS-soffan!

Vilket tradigt "sticke"! Vad menar jag? Jo min citron tar aldrig slut, det är surt !-)
Något som är mer positivt är att det idag har börjat töa ordentligt och det finns hopp om en vår!

måndag 22 februari 2010

Härligt paket i lådan!

Och så var det jobb igen efter en härlig sportlovsvecka med otroligt mycket snö. Kommer hem och tömmer brevlådan.
Så har det äntligen kommit. Ett Garn och Tebytarpaket, och det är från Danmark! Ryyyysligt spännande att öppna. Och se vad det innehöll! 100g härligt mjukt garn som går i blått och grönt 80% supermerino ull och 20% nylon. Två par bambustickor! Fyra stickmarkörer och sist men inte minst rena "dynamiten" grönt Zoubrovska = Buffalo gras! Gissa om jag kommer att kunna frusta fram och sticka så det ryker om fingrarna nu! Och nu kommer det roliga att bestämma vad jag ska göra med det, det får jag suga på...

fredag 19 februari 2010

Sköna sockar i vinterkylan.
Heja, heja, heja! Nu är strumporna klara och dottern jätteglad, då hon slipper frysa om fötterna.


Snön fortsätter att ösa ner så det är väl bara att fortsätta tillverka "vintervärmare". Annars går sportlovsdagarna åt till att måla om vardagsrummet. Hade tidigare ljust gula väggar men nu blir det vitt, precis som ute. Har även kämpat med att måla mörkt brunlaserade lister, har tappat räkningen i vilken gång i ordningen jag har strukit dem. Det bruna vill bara lysa igenom. Men nu får jag vara nöjd. Ibland är det lätt att vara efterklok. Det hade varit betydligt enklare att plocka ner de gamla listerna och sätta upp nya vita färdigmålade. Ja, ja man lär sig nya saker hela tiden. "Lite" arbete har jag sparat till våren = tre stycken fönster som också är brunlaserade, lite dyrare att byta, så där åker jag på att måla i alla fall...

Väntar i skrivande stund på en ny soffa som ska levereras. Gissa färgen? GRÖÖÖÖN!
Fy hundan vad jag längtar till våren!
Jag har också fallit för att prova göra en citronsjal, så det är nästa projekt. Färg: även den GRÖÖÖN


onsdag 17 februari 2010

OS = STICKNING!


Med nyinhandlat sockgarn så är det ett par sockor till dottern som står i tur. En är redan klar och passar perfekt. Mer tävlingar på gång och mer stickning. Sitter med hjärtat i halsgropen och har precis bevittnat Anjas fall. Fy så otäckt! Bäst att hålla sig i soffan och hålla rätt på alla stickor. Sticka lungt!

tisdag 16 februari 2010

Perfekta snöbollsvantar!
Med spänning öppnade jag tvättmaskinen idag på morgonen. Va underbart att kunna plocka ut ett par perfekta vantar. Bara att forma till dem lite och lägga dem på tork. Garnet Nepal tovade jättefint.

måndag 15 februari 2010

Gräsligt spännande!


Ja nu är de klara. Nu är det dags för en maskintvätt. Fy vad spännande. Hur stora ska de bli? Just nu är de stora som "dassalock"! Jag brukar stoppa med och tova i 60 grader med jeans. Omild behandling men ack så effektiv.
Undra hur det nya garnet ska reagera? Det får ni se i morgon...

lördag 13 februari 2010

Ja, jag erkänner, ett nytt ifall!
Varför kan jag inte slutföra en sak innan jag börjar på något nytt?


Det är ju alltid kul att prova något nytt!!!! Ny var jag bara tvungen att prova Garnstudios nya garn Nepal när det bara kostar 20 kr per nystan februari ut. Och vad blir det då?


Ett par vantar som ska tovas. Jag vill ha sa genast en av döttrarna, vi får väl se om det blir så , hon håller redan tummarna för att de ska bli för små för mig i tvätten!


Denna helgen kan jag skatta mig lycklig för det blir en massa bilåkande och en massa stickande för mig! Det kan nog bli ett par vantar innan helgen är slut. Undrar hur det blir att tova?


Jag rapporterar lite längre fram.

söndag 7 februari 2010

Jippi, garnet har kommit!


Det gick snabbt! Vilka underbara färger, det gröna var kanske i "illigaste" laget, men man blir sååååå glad av det! Fy vad jag längtar efter de gröna skira, krispiga, smaskiga färgerna som kommer till våren.

Vad ska det bli av garnerna då? Har sett om dominostickning på flera sidor, kanske det är dags att testa det?

Det blir nog nån typ av sjalar i alla fall.

Ska jag visa garnerna? Ja, naturligtvis!

onsdag 3 februari 2010

Jag anar morgondagen bakom högen av snytpapper!

Nu finns det ingen återvändo. Jag måste ta mig till jobbet i morgon. Känns som alla grupperna på jobbet löper lite vind för våg när man inte är där. Får väl dit och styra upp och kolla vad de håller på med!
Vad har jag då pysslat med under hela dagen? Jo, jag har fixat och lärt mig lite mer om min blogg. Och så har jag varit ute och garnsurfat. Ooootroligt vad man vill haaaa! Hittade en sida där jag bara blev tvungen att beställa handfärgat ullgarn. Kommer att springa till brevlådan som ett barn på julafton nu tills paketet kommer. Tänk att planerna vad man ska göra av garnet är minst lika njutbart som att sedan få ta itu med det.

tisdag 2 februari 2010

Nya prövningar!


Ligger just nu nerbäddad med värsta snuvan och feber, känns som huvudet ska sprängas!

Det är väl som de brukar säga det som inte dödar det härdar!

Undra bara hur lång tid det tar innan jag har härdats klart, är inne på min femte dag...

Jag vill passa på att visa mitt nya projekt, har tagit en närbild för att locka dig att gissa vad det ska bli.

Garnet är det nya Delight från Garnstudio. Helt underbart att se det ändra färg när man stickar, lockar hela tiden att sticka lite till och lite till...